Autor Zpráva
zdenek125
Profil
Ahoj muže te mi někdo poradit?
mam tady kod ale když to mam ve funcion tak se mi pořád vypíše místo řetězce Array nevíte čím to je

$retezec = 'jedna:dva:tri:ctyri:pet:sest';
$cisla = Explode (':', $retezec);
$cisla2 = Explode (':', $retezec,3);


$cat=$catcz;print $scpv=$cisla2[0];print $scpv=$cisla2[2];categorie();
function categorie(){
echo"<font id='categorie' face='Arial CE' class='fsx05'color='#ffffff'>". cat() ."<font face='Arial CE' class='fsx05' color='#ffff00'>
". scpv() ."<br></font></font>";
 
 }
 
function scpv(){ //název  ve skriptu function muzeme menit
return $GLOBALS["scpv"];//aby fungovalo $obr ve skriptu function
}
function cat(){ //název  ve skriptu function muzeme menit
return $GLOBALS["cat"];//aby fungovalo $obr ve skriptu function
}
Tori
Profil
1. Místo jaké proměnné vám to píše "Array"? Mně to nikde nepsalo.
2. Co je v proměnné $catcz?
zdenek125
Profil
omlouvám se možna jsem to blbě napsal $catcz to stím nesouvisí to používám na více jazyku.
když to vypíšu
$cat=$catcz;print $scpv=$cisla2[0];pr int $scpv=$cisla2[2];categorie();
tak se mi vypýše jen $cisla2[2] a $cisla2[0] se vubec neobjeví.Tak jsem zkoušel i
$cisla2
přejmenovat na
$scpv
vypadalo to takto
$cat=$catcz;print $scpv[0];print $scpv[2];categorie();
a pak se ukáže jen Array


$scpv=$cisla2[0];print $scpv=$cisla2[2];categorie();
$cat=$catcz;print $scpv=$cisla2[0];print $scpv=$cisla2[2];categorie();
function categorie(){
echo"<font id='categorie' face='Arial CE' class='fsx05'color='#ffffff'>categorie<font face='Arial CE' class='fsx05' color='#ffff00'>
". scpv() ."<br></font></font>";
 
 }
 
function scpv(){ //název  ve skriptu function muzeme menit
return $GLOBALS["scpv"];//aby fungovalo $obr ve skriptu function
}
 
Davex
Profil
Tomuto programátorskému stylu moc nerozumím, ale co je po provedení tohoto kódu v proměnných?

echo '<pre>';
var_dump($cisla);
var_dump($cisla2);
var_dump($scpv);
var_dump($cat);
echo '</pre>';

Uvedený kód mi funguje bez problémů. Asi nejsou známy všechny okolnosti.
Tori
Profil
No když přejmenujete $cisla2 na $scpv:
$scpv = Explode (':', $retezec,3);
tak se vám samozřejmě ve funkci categorie vypíše Array, protože $scpv je teď pole (díky explode).

Jinak tohle funguje v pořádku, taky nevím, kde je problém.
$retezec = 'jedna:dva:tri:ctyri:pet:sest';
$cisla2 = Explode (':', $retezec, 3);
print $cisla2[0]; // napíše 'jedna'
print $cisla2[2]; // napíše 'tri:ctyri:pet:sest'
Jedině pokud by $retezec začínal dvojtečkou (=oddělovačem v explode), tak by první prvek pole $cislo2 obsahoval prázdný řetězec. (Tomu se dá předejít např. použitím trim)
zdenek125
Profil
ono to fuguje ale nevim jak to dostat do function jestli to jde
Tori
Profil
Uvnitř funkce můžete použít i $GLOBALS['scpv'][0].
Přesněji: pokud všude potřebujete jen jediný prvek z pole $scpv, změňte funkci scpv. Pokud na různých místech různé prvky, tak změňte fci categorie:
function categorie(){
  $pole = scpv();
  echo"<font id='categorie' face='Arial CE' class='fsx05'color='#ffffff'>categorie<font face='Arial CE' class='fsx05' color='#ffff00'>
". $pole[0] ."<br></font></font>";
}
zdenek125
Profil
jenže se vypíše pořád jen tri:ctyri:pet:sest a už se nevypíše jedna

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0