Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
richard Profil * |
<form action="scripts/recsend.php" METHOD="POST"> <input type="text" name="posting[jmeno][]"> <input type="text" name="posting[recenze][]"> <input type="submit" name="odeslat" value="Vložit recenzi"> </form> <?php // Třída data class data { function ziskat_data() { // Když je odeslán formulář if (isset($_POST['odeslat'])) { // Vypíšeme pole foreach (".$_POST['posting']." as $item => $value) { return $item; } } } } $info = new data(); print $info->ziskat_data(); ?> Nefunguje mi to, protoze mi to vypisuje nedefinovany index, coz nechapu proc:(( Jak tedy ulozim data ziskane metodou POST do pole? :( Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 5. 7. 2011, 16:46:11
$_POST již je pole.
richard: „foreach (".$_POST['posting']." as $item => $value)“ Jaký důvod máte pro tu konstrukci s uvozovkama? return ukončí metodu po prvním zavolání. |
||
richard Profil * |
#3 · Zasláno: 5. 7. 2011, 17:07:00
$_POST již je pole, ale obsahuje přece hodnoty porměnných poslaných metodou post z formuláře a tam jich může být více. Potřebuji právě vypsat obsah těchto proměnných, nemusím tedy používat příkaz foreach()?
|
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 5. 7. 2011, 17:45:26 · Upravil/a: Taps
richard:
zkus níže uvedené, trošku jsem ti třídu upravil <?php // Třída data class data { function ziskat_data() { // Když je odeslán formulář if (isset($_POST['odeslat'])) { // Vypíšeme pole foreach ($_POST['posting'] as $item => $value) { $obsah.=$value.','; } return $obsah; } } } $info = new data(); print $info->ziskat_data(); ?> |
||
Majkl578 Profil |
#5 · Zasláno: 5. 7. 2011, 18:15:44
richard:
„Potřebuji právě vypsat obsah těchto proměnných“ Možná bys měl prvně říct o co se snažíš, tj. jak je chceš vypsat. Pokud chceš vypsat víc prvků pole jako řetězec, použij implode. Mimochodem, použití třídy je v tomto případě naprosto zcestné. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0