Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mr Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 10. 2005, 17:51:36
Jak na to ? Jakou udělat tabulku... a jak je potom vypsat! už jsem se tady asi před rokem ptal ale nemohu to najit !
|
||
WertriK Profil * |
#2 · Zasláno: 2. 10. 2005, 18:17:17
Ja kdybych delal forum pomoci mysql (stejne budu muset) tak jdu na to nasledovne :
3 tabulky: - kategorie (viz nize) - tema - komentare Tema - id - kategorie_id (treba pokud zaloziz tema v kategorii PHP) - nadpis - jmeno - datum - text Kategorie (pokud nepotrebujes tak podrobne rozdeleni neni treba delat) - id - nazev (Jak něco udělat?,...) - komentar (Když víte, co chcete, ale nevíte jak.,..) Komentare - id - tema_id - jmeno - datum - text v hlavni strance vypises kategorie v dalsi strance vypises temata co maji urcity kategorie_id v dalsi strance vypises komentare co maji urcity tema_id Az to udelas zjistis ze mas zablonu toho fora... |
||
rada_losik Profil |
#3 · Zasláno: 2. 10. 2005, 18:26:17 · Upravil/a: rada_losik
Toho chceš poměrně hodně, ale nevadí tabulka se tvoří vložením příkazu:
$vytvořeni_tabulky = mysql_query("CREAT TABLE nazev_tablulky( názvy sloupců a jejich vlastnosti )"); tím by se ti měla vytvořit tabulka. Názvy slouců se vytvaří stejným způsobem jako nazvy proměnných: bez diakrtity, ... Vlastnosti myslím datové typi a jiné (primary key, unique, ...) varchar(počet bitů) - textový řetězec int - čislo $vytvořeni_tabulky = mysql_query("CREAT TABLE nazev_tablulky( id int primary key, radek1 varchar(30), radekn varchar(30) )"); tim se vytvoří tabulka. A tabulky vypíšeš funkcí: mysql_list_tables(databáze, spojení) Pokud jsem se někde překlik tak sorry. Ale pro takle rozsáhlé téma ti určitě nepomůže jen forům. Musís se podívat někde na webu možná to bube zde: interval.cz pcsvet.cz Pokud jsem se někde překlepl tak pardon:-) |
||
mr Profil * |
#4 · Zasláno: 2. 10. 2005, 20:39:39
Ja myslel komentare ke clankum ;-P na blogu
|
||
WertriK Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 10. 2005, 23:19:55
njn myslel, nevim jak je delany blog ale bude to neco podobneho ...
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0