« 1 2 »
Autor Zpráva
henri018
Profil *
Chci se naučit programování v PHP. Doporučte mi nějaký dobrý freeware editor a vhodnou literaturu. Dík
Hugo
Profil
Editor: PSPad
http://pspad.com

Literatura:
http://www.php.net/
http://linuxsoft.cz - je tam serial o php
henri018
Profil *
Nainstaloval jsem si phpEditor IDE. Poraďte mi jak mám nastavit server aby se mi zobrazovalo to co jsem udělal v editoru, hlásí mi to pořád chybové hlášení "Oblast odkazu na server Apache není nadřízenou složkou zobrazovaného dokumentu" a ptá se kde je soubor a kam odkazuje Apache. Co mám nastavit v okně PHP Server do oken Název serveru a Kam odkazuje server. Díky všem za pomoc
Axamith
Profil
PHP neovládám, ale myslím že velmi mnoho se dá vyčíst na PHP tutorial včetně vhodného sw, instalace, nastavení . . .
Meldo
Profil
Editor: Zend Studio
linka: [url=http://www.zend.com/store/products/zend-studio/beta.php
]http://www.zend.com/store/products/zend-studio/beta.php
[/url]

- Server nastavíš tak, že si otvoríš dokument C://......../apache/conf/httpd.conf a tam upravíš riadky
DocumentRoot a <Directory - doplníš tam cestu kde sa nachádza súbor, ktorý chceš zobraziť.

- do prehliadača potom už len zadáš: localhost a vypíše sa ti zložka alebo zobrazí index súbor.
- nezabudni, že musíš mať apache zapnutý.
mackopu
Profil
Chci se naučit programování v PHP. Doporučte mi nějaký dobrý freeware editor a vhodnou literaturu. Dík
Podle mě to jsou tři různé dotazy.
1. naučit se alespoň základy programování a funkcí (soudím dle sebe), případně navštívit úplné začátky
2. Naučit se psát PHP - na to stačí Notepad ve Windows a ukládat vytvořené soubory s příponou .php
3. Pak - v "pokročilém stádiu" najít vhodný editor, který zvýrazňuje syntaxi apod., rovněž doporučuji PSPad
Icepoint
Profil
pokud máš prachy na papírovou knížku, tak doporučuju Programujeme v PHP profesionálně tuším že od CPRESS . Je to tam dost dobře vysvětlený.
henri018
Profil *
Díky všem s pomocí ale zatím neúspěšně bojuji se zprovozněním. Mám nainstalované editory PSPad a PHP Editor IDE ale nějak nevím jak to zkombinovat s web serverem aby se mi zobrazovalo to co napíšu. Podle návodu na http://www.php.net/manual/sk/tutorial.firstpage.php jsem vytvořil soubor ale nevím jak mám zobrazit co jsem vytvořil :-( Please pomožte mi trochu více polopaticky, dík
Hugo
Profil
Pokud mas nainstalovany apache a php, tak ten soubor uloz do DocumentRoot a pak do prohlizece natukej
http://localhost/jmeno-souboru.php
henri018
Profil *
možná se ptám hloupě ale jak a kde mám ten soubor uložit do DocumentRoot?
Hugo
Profil
henri018

Podivej se do httpd.conf (konfiguracni souboru apache, je v adresari apache/conf). Najdi tam direktivu DocumentRoot a uloz to do toho adresare, ktery je tam napsany.
henri018
Profil *
Sakra vždyť nejsem tak blbej abych to nezvlád! :-) Nic, podíval jsem se do adresáře apache/conf ale žádnou tu direktivu jsem tam nenašel
henri018
Profil *
Asi budu muset najít někoho, kdo se mnou bude mít trochu trpělivosti a začít od začátku, instalací konkrétních programů krok za krokem a zprovoznění tak aby to fungovalo. Možná, že mám něco špatně naistalováno nebo něco dělám špatně :-( Najde se někdo takový?
henri018
Profil *
Naistaloval jsem si phpEditorIDE, má s ním někdo zkušenosti?
Hugo
Profil
henri018

A dival ses do souboru httpd.conf??
henri018
Profil *
Díval, jsou byly tam různé soubory ale žádný DocumentRoof tam nebyl. Všechny programy jsem odinstaloval a znovu naistaloval ten phpEditorIde. Můžu ale nainstalovat i ten PS Pad jestli mi to na něm můžeš vysvětlit. To je fakt tak složité to nastavování u každého souboru, který budu chtít zobrazit? V tom editoru co už mám nainstalován se ten DocumentRoof dá udělat v nastavení serveru přímo v programu
henri018
Profil *
Zjistil jsem, že zřejmě nemám nainstalován Apache web server ale jen starter. Poradí mi někdo kde ho mám stáhnout?
Leo
Profil
www.apache.org
henri018
Profil *
Dík Leo, díval jsem se na tu adresu ale nevím co a odkud tam mám stáhnout :-(
henri018
Profil *
Naistaloval jsem si znovu PS Pad a v záložce nastavení je i nastavení web serveru a jsou tam dvě okna - Web server (v okně přednastaveno - localhost) a Document Roof (přednastaveno - C:\apache\htdocs) Je to tak správně nebo to musím upravit? Pokud ano tak jak? Dík za pomoc
kuba
Profil *
tam asi zadej cestu, kterou mas ve souboru httpd.conf v adresari apache/conf na radku
DocumentRoot "cesta k adresari odkud se ctou webdokumenty".
henri018
Profil *
žádný takový řádek v apache/conf nemám :-(
henri018
Profil *
Já se z toho zblázním, přece nemůže být tak složité to zprovoznit nebo jsem fakt takový nekňuba? :-) Prosím aby mi někdo přesně poradil co a z které stránky na www.apache.org mám stáhnout abych měl jistotu, že ten apache mám a jak ho nakonfigurovat?
kuba
Profil *
zkus to tady:
http://webtest.webzdarma.cz/instalace.php
japlavaren
Profil
ja píšem PHP na Notepad++ z http://www.zive.cz/soubory/Go.asp?NFIID=-1075&NFIURL=http://www.zive.c z/files/soubory/software/npp.3.0.Installer.exe je free takže ok. je to niečo ako PSP-ad. a literatúra: http://www.zive.cz/autori/Default.asp?AUI=597&PG=4 . a som spokojný
peteo
Profil *
Riešil som podobné štrapácie s inštaláciou atd. Všetko som zrušil a nainštaloval som si phptiiad2-2-1.exe a za 10 minút som išiel.
peteo
Profil *
phptriad2-2-1.exe, aby som bol presný.
henri018
Profil *
Peteo a jak řešíš web server protože s tím mám asi největší problém
henri018
Profil *
Peteo, tak jsem to chtel naistalovat ale kde nic tu nic, objevil jsem jen nainstalovaný Apache ale nic víc. Poraď co a jak dále :-(
henri018
Profil *
Hlavně kde a jak máz začít zkoušet vkládat nějaké kody atd a jak to fungíruje, díky za rady Peteo :-)
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0