Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
fridgei Profil |
Teprve s php začínám a narazil jsem na zvláštní problém. Když jsem rozporcoval stránku na víc souborů a pomocí include je skládám dohromady, stanou se některé znaky nečitelnými. Použil jsem písmo Arial a znaky jako Ž a Č se nezobrazují, místo nich to vrací otazníčky v černém kolečku. Jako strána html se mi zobrazovala vpořádku. Normálně by mi to tolik nevadilo, ale já už sem to písmo použil do designu menu. Pokud byste věděli o nějakém řešení, kromě poušití malích písmen nebo jiného fontu, prosím poraďte.
tohleje ta stránka |
||
Petr Wudi Profil |
#2 · Zasláno: 18. 7. 2011, 20:36:43
Používáte kódování windows-1250 ale v includovaných souborech je UTF-8. Zkuste otevřít soubor, který vkládáte, ve vašem oblíbeném editoru a tam nastavte kódování na windows-1250 (někdy se tomu taky říká Středoevropské jazyky Windows), postup je vždycky trochu jinak, věřím, že to někde najdete. A pak stačí uložit a znovu načíst.
|
||
fridgei Profil |
#3 · Zasláno: 18. 7. 2011, 20:53:21
Používám ps pad, když jsem měnil kódování už mělo nastaneno windows-1250, radši jsem to změnil, ale problém přetrval, skusil jsem to ještě několikrát, ale nic. Zjistil jsem, že otazníčky mi to vrací ve všech soubobech php.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0