Autor Zpráva
fridgei
Teprve s php začínám a narazil jsem na zvláštní problém. Když jsem rozporcoval stránku na víc souborů a pomocí include je skládám dohromady, stanou se některé znaky nečitelnými. Použil jsem písmo Arial a znaky jako Ž a Č se nezobrazují, místo nich to vrací otazníčky v černém kolečku. Jako strána html se mi zobrazovala vpořádku. Normálně by mi to tolik nevadilo, ale já už sem to písmo použil do designu menu. Pokud byste věděli o nějakém řešení, kromě poušití malích písmen nebo jiného fontu, prosím poraďte.

tohleje ta stránka
Petr Wudi
Používáte kódování windows-1250 ale v includovaných souborech je UTF-8. Zkuste otevřít soubor, který vkládáte, ve vašem oblíbeném editoru a tam nastavte kódování na windows-1250 (někdy se tomu taky říká Středoevropské jazyky Windows), postup je vždycky trochu jinak, věřím, že to někde najdete. A pak stačí uložit a znovu načíst.
fridgei
Používám ps pad, když jsem měnil kódování už mělo nastaneno windows-1250, radši jsem to změnil, ale problém přetrval, skusil jsem to ještě několikrát, ale nic. Zjistil jsem, že otazníčky mi to vrací ve všech soubobech php.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0