| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Darikousek Profil * |
Ahoj,
potřebovala bych pomoci s výpisem z databáze. Potřebuji automaticky vypsat člověka, kterej je přihlášenej a nevím jak na to. Díky za jakoukoliv radu. Vypisovala jsem třeba vedoucího tématu <tr> <td>Vedouci:</td> <td><select name="vedouci"> <option name="vedouci" selected="selected"> Vyberte vedoucího</option> <?php while($zaznam = mysql_fetch_array($result_ucitel)):?> <option name="vedouci" value="<?php echo $zaznam["jmeno"]." ".$zaznam['prijmeni'];?>"> <?php echo $zaznam["jmeno"]." ".$zaznam['prijmeni'];?></option> <?php endwhile;?> </select></td> </tr> a potřebuju to samé u studenta, kterej je přihlášenej do systému a nevím, jak na to.... Moderátor Davex: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na
). |
||
| Taps Profil |
#2 · Zasláno: 23. 7. 2011, 13:45:27
Darikousek:
napiš jaký skript máš pro přihlášení uživatele. |
||
| Darikousek Profil * |
#3 · Zasláno: 23. 7. 2011, 14:35:38
<?php
session_start(); require_once('otevrit_db.inc'); //pripojeni k db if (!otevrit_db()) break; $vysledek = mysql_query("SELECT heslo,ucitel FROM uzivatele WHERE login='{$_REQUEST['log']}'"); if (!$vysledek) { echo "Problem s administratorskym rozhranim"; exit; } //kontrola prihlasovaciho jmena a hesla if(!mysql_num_rows($vysledek)) { echo "Neznamy uzivatel"; exit; } else { if (mysql_result($vysledek,0, "heslo") !=$_REQUEST["heslo"]) { echo "Neplatne heslo"; exit; } else{ $_SESSION["loged"] = true; } } setcookie('login',$_REQUEST['log'],time()+900); setcookie('heslo',$_REQUEST['heslo'],time()+900); if (mysql_result($vysledek,0,"ucitel") == "true") { header("location: ucitele/moje_temata.php"); exit; } else { header("location: student/uvod_strana.php"); exit; } ?> |
||
| Darikousek Profil * |
#4 · Zasláno: 23. 7. 2011, 14:40:36
]<?php
session_start();
require_once('otevrit_db.inc');
//pripojeni k db
if (!otevrit_db()) break;
$vysledek = mysql_query("SELECT heslo,ucitel FROM uzivatele WHERE login='{$_REQUEST['log']}'");
if (!$vysledek)
{
echo "Problem s administratorskym rozhranim";
exit;
}
//kontrola prihlasovaciho jmena a hesla
if(!mysql_num_rows($vysledek))
{
echo "Neznamy uzivatel";
exit;
}
else
{
if (mysql_result($vysledek,0, "heslo") !=$_REQUEST["heslo"])
{
echo "Neplatne heslo";
exit;
}
else{
$_SESSION["loged"] = true;
}
}
setcookie('login',$_REQUEST['log'],time()+900);
setcookie('heslo',$_REQUEST['heslo'],time()+900);
if (mysql_result($vysledek,0,"ucitel") == "true")
{
header("location: ucitele/moje_temata.php");
exit;
}
else {
header("location: student/uvod_strana.php");
exit;
}
?>
|
||
| motik Profil |
#5 · Zasláno: 23. 7. 2011, 15:33:36
Darikousek:
jak máš v kódu: ...
else{
$_SESSION["loged"] = true;
}
... tak tam zkus přidat třeba: $_SESSION['login'] = htmlspecialchars($_REQUEST['log']); a pak vypisuj uživatele pomocí $_SESSION['login'] |
||
| Darikousek Profil |
#6 · Zasláno: 23. 7. 2011, 16:03:13
Jak by si potom změnil každej session_start() na ostatních stránkách?
Je tam problém s tím, že mi to určí, zda je to učitel nebo student a to potřebuji, aby zůstalo. jinak je možno, aby se smazal ten skript, co jsem tu uvedla? Nemůžu ho tu mít nebo aspoň ne celej. |
||
| motik Profil |
#7 · Zasláno: 23. 7. 2011, 16:31:16
Darikousek
„Jak by si potom změnil každej session_start() na ostatních stránkách?“ tam bys neměla muset nic dalšího měnit - tímto řádkem si akorát zaregistruješ proměnou $_SESSION['login'] a když budeš chtít vypsat přihlášeného uživatele, tak dáš: echo 'Přihlášený uživatel: ' . $_SESSION['login']; |
||
| Darikousek Profil |
#8 · Zasláno: 23. 7. 2011, 16:53:06
motik:
děkuji ti :) |
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0
).