Autor Zpráva
Akali
Profil
Ahoj, potřeboval bych kouknout na tento kód. Když nahrávám ve dvou prohlížečích (IE, FF) stejný obrázek tak se v FF nahraje ale v IE8 se nenahraje a vypíše se chyba Obrázek musí být ve formátu .jpeg
Proč se v IE nenahraje a ve firefoxu nahraje?

<?php
if (isset($_POST['submit'])){

$size = GetImageSize($image);
$width = $size[0] ;
$height = $size[1] ;
if($width>201 || $height>201){
      print "Maximální rozměry obrázku jsou 200x200<br>";
      ?><a href="javascript:history.go(-1)"><- back</a><?
      exit;
}
if ($image_type == "image/jpeg") {

$noinput = true;
$path="images/avatar/";

if($image != none && $image_name != "" && !empty($image_name)) {

   print("<BR><BR>File name: $image_name <BR>\n");
   print("File Dimension: $image_size <BR>\n");
   print("File Type: $image_type <BR>\n");
   print("<HR>");

   if($image!="none" &&
      copy($image , "$path/".$_SESSION['UserId'].".jpg" ) &&
      unlink($image)){
      $nofile=false;
      echo "<center>";
      echo "<br>Obrázek <b>".$_SESSION['UserId'].".jpg</b> byl úspěšně nahrán!.<br><br>";
      echo "</center>";
      
      
include 'db.php';
        $objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojeni, "SET NAMES 'UTF8'");

           $sql_prikaz = 
      "UPDATE `uzivatele` SET 
            `fotka` = '<img src=http://velkyberanov-fotbal.cz/images/avatar/".$_SESSION['UserId'].".jpg>' 
                       WHERE `uzivatele`.`id` = '".$_SESSION['UserId']."' LIMIT 1" ;
        ;
                          

        $objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojeni, $sql_prikaz);    
      
   }else{
      print "error<br>";
      ?><a href="javascript:history.go(-1)"><- back</a><?
      exit;
   }
}else{
   $nofile=true;
   print "nebyl vybrán obrázek<br>";
}
}
else{
echo "Obrázek musí být ve formátu .jpeg!";  }
}
echo "<a class=\"cerny\" href=\"http://velkyberanov-fotbal.cz/account.php?id=".$_SESSION['UserId']."\"><- zpět na svůj účet</a>";

?>
Davex
Profil
Chyba je někde mimo tento kód. Proměnná $image_type asi neobsahuje očekávanou hodnotu.
Akali
Profil
Někde mimo kód. Jak to mám chápat? Žádnej jinej kód na tenhle script nenavazuje..
Jak tedy zjistím, jakou hodnotu mám očekávat v $image_type?
motik
Profil
Akali:
zkus tam přidat
or $image_type == "image/jpg"
Yur4Y_
Profil *
Ja by som tú kontrolu typu úplne vyhodil. Skontroluj príponu plus pridaj getimagesize, či je súbor naozaj obrázok.
Akali
Profil
motik:
Bohužel to nepomohlo
motik
Profil
Akali:
tak zkus to, co ti radí Yur4Y.
Akali
Profil
Tak jsem po chvilce testování zjistil, že IE bere $image_type jako image/pjpeg.. potom už stačilo upravit podmínku

if ($image_type == "image/jpeg" or $image_type == "image/pjpeg")
Davex
Profil
Akali:
Někde mimo kód. Jak to mám chápat?
Chápej to tak, že uvedený kód není kompletní a je samostatně nefunkční.

1) Není tam žádný upload.
2) Nejsou definované proměnné $image, $image_type, $image_name a $image_size.
3) Není definována konstanta none.

Chyba mohla být v kterékoli zde neuvedené části.

Pokud jsi nečekal konkrétní radu, tak by to bylo v pořádku, a jak vidíš, tak sis musel chybu najít sám.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0