| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Spectator Profil |
#1 · Zasláno: 28. 7. 2011, 09:51:39
Dobrý den,
udělal jsem pro naše bytové družstvo web, kde je fórum a možnost nahrávání dokumentů od kompetentních osob. Ze začátku jsem pozapomněl na to, že by lidé mohli nahrávat dokumenty i s diakritikou. Chyby jsem si všimnul, když jsem web upravoval na localhostu se soubory z webu (právě s diakritikou). Doma mi to nefungovalo, právě kvůli znaménkům. Ovšem na webu jsou soubory normálně otevíratelné. Čím je způsobeno to, že na hostingu mohu soubory s diakritikou otevřít a v počítači ne? Může s tím být do budoucna problém? Mám připravenou funkci na odstraňování diakritiky, ale pokud by s tím problém být neměl, neni proč ji používat. Děkuji mnohokrát za rady |
||
| djlj Profil |
#2 · Zasláno: 28. 7. 2011, 10:25:18
Používáš jiné kódování ve skriptu a jiné máš v OS. Například skript máš v utf8, ale windows znají jen to své kódování windows-1250, zatímco server běžící na linuxu, kde máš stránky, nemá problém s jakýmkoliv kódováním.
Na webu s tím asi mít problém nebudeš, doma asi ano (ale tam ti přece stránky neběží, takže je to jedno). |
||
| Spectator Profil |
#3 · Zasláno: 28. 7. 2011, 10:57:27
Koukám, že jsem špatně popsal problém. Jedná se mi o název souboru a z toho vyplývající adresu odkazu. např: dokumenty/sešit.xls
|
||
| Darikousek Profil |
Spectator:
já jsem na to našla jediné upload - názvy souborů s diakritikou - problém. Moderátor Davex: Opraven odkaz.
|
||
|
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
| djlj Profil |
#5 · Zasláno: 31. 7. 2011, 17:19:21
Já jsem ale takto ten problém pochopil a dle toho ti odpověděl ;).
|
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0