Autor Zpráva
Spectator
Dobrý den,
udělal jsem pro naše bytové družstvo web, kde je fórum a možnost nahrávání dokumentů od kompetentních osob. Ze začátku jsem pozapomněl na to, že by lidé mohli nahrávat dokumenty i s diakritikou.
Chyby jsem si všimnul, když jsem web upravoval na localhostu se soubory z webu (právě s diakritikou). Doma mi to nefungovalo, právě kvůli znaménkům. Ovšem na webu jsou soubory normálně otevíratelné.

Čím je způsobeno to, že na hostingu mohu soubory s diakritikou otevřít a v počítači ne?
Může s tím být do budoucna problém?
Mám připravenou funkci na odstraňování diakritiky, ale pokud by s tím problém být neměl, neni proč ji používat.

Děkuji mnohokrát za rady
djlj
Používáš jiné kódování ve skriptu a jiné máš v OS. Například skript máš v utf8, ale windows znají jen to své kódování windows-1250, zatímco server běžící na linuxu, kde máš stránky, nemá problém s jakýmkoliv kódováním.

Na webu s tím asi mít problém nebudeš, doma asi ano (ale tam ti přece stránky neběží, takže je to jedno).
Spectator
Koukám, že jsem špatně popsal problém. Jedná se mi o název souboru a z toho vyplývající adresu odkazu. např: dokumenty/sešit.xls
Darikousek
Spectator:
já jsem na to našla jediné upload - názvy souborů s diakritikou - problém.

Moderátor Davex: Opraven odkaz.
djlj
Já jsem ale takto ten problém pochopil a dle toho ti odpověděl ;).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0