Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pan X Profil |
#1 · Zasláno: 31. 7. 2011, 17:53:00 · Upravil/a: Pan X
Zdravím,
narazil jsem na drobný problém. Už nějaký ten čas pracuji s CodeIgniter a dodělával jsem si do něj dnes novou knihovnu ke které se ale vztahuje také konfigurační soubor, ale nějak nevím co s tím. Jakým způsobem mohu vytvořit vlastní config soubor umístěný v applications/config a jakým způsobem se k němu pak dá přistupovat? Potřebuji z Configu načíst data do knihovny a s nimi pak dále pracovat Předem díky |
||
Pan X Profil |
#2 · Zasláno: 31. 7. 2011, 17:57:33
Prosím o smazaní, chyba na mojí straně... už jsem na to přišel
|
||
Davex Profil |
#3 · Zasláno: 31. 7. 2011, 20:01:42
Pan X:
Jak lze tedy načíst vlastní konfigurační soubor a načítat data do knihovny? Někoho by to mohlo zajímat. |
||
Pan X Profil |
#4 · Zasláno: 31. 7. 2011, 22:34:13 · Upravil/a: Pan X
$this->load->config('', false)// vložíte název souboru který jste si vytvořili v application/config/ (false je kvůli načítání) v Souboru musí být data uložena takto: $config['nejaky_klic'] = 'hodnota'; a vypsání hodnoty do knihovny je pak: $this->config->item('nejaky_klic') Př. application/config/my_config.php: $config['welcome'] = 'Hello world'; a v knihovně library/my_library.php $ci =& get_instance() // zjištění názvu třídy $ci->load->config('my_config', false); // načtení configu return $this->config->item('welcome') // vypíše Hello world; |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0