Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
johnl Profil |
#1 · Zasláno: 1. 8. 2011, 09:29:03
Dobrý den, řeším teď jeden takový záludný (alespoň pro mě) problém. Jde o seznam hráčů (uživatelů), uživatele vybírám z mysql seřazené podle sloupce „sloupec“ po třiceti, ale chci, aby se uživateli když otevře tento seznam, zobrazila stránka na které je on (příklad: v seznamu jsem 39., uživatelů je 200, stránkuje se po 30, já jsem tudíž až na druhé stránce a ta se mi zobrazí).. Je na toto nějaké jednoduchá řešení? Jediné co zatím napadlo mě by obnášelo výběr všech uživatelů a následné zjištění mojí pozice v seznamu.
|
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 1. 8. 2011, 09:35:39
johnl:
„v seznamu jsem 39., stránkuje se po 30“ A tyto údaje znáte? Pokud neznáte tu pozici, lze to řešit tak, že se vybere např. počet všech, kdo má více bodů + 1. Zbytek je obyčejné dělení a zaokrouhlení. |
||
johnl Profil |
#3 · Zasláno: 1. 8. 2011, 09:53:37 · Upravil/a: johnl
Alphard:
„A tyto údaje znáte?“ Já právě potřebuji zjistit kolikátý v tom seznamu uživatel je a zajímalo mě jestli je na to nějaké jednoduší řešení (např. přímo v databázi) než vybírat všechny uživatele. Tohle mě teď napadlo.. To by měl být počet uživatelů kteří jsou přede mnou.. mysql_query("select count(*) as pocet from hraci where sloupec >= '$sloupec'"); mysql_query("select count(*) as pocet from hraci where sloupec >= '$sloupec'"); |
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0