Autor Zpráva
lopata
Profil *
Jedná se o to ze sem si chtel spravit prihlasovani na web a potom celu administrativu ale problem mam s loginem
navod beru z http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=2111#registrace-uzivatelu
ale porad mne to pise Zadali jste neplatné uživatelské jméno nebo heslo

uz sem si tak 50krat vsechno zkontroloval ale nvm kde je chyba...
Davex
Máš správně připojení k databázi? Vypíše něco ladící výpis, když ho vložíš mezi řádky 54 a 56?

$result = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM users WHERE username = '$username' AND password = sha1('$password')");

if (!$result) {
  die(mysql_error());
}

if (mysql_result($result, 0))  // předpokládáme, že dotaz proběhl úspěšně, pokud ne, bude stejně vráceno false
Taps
lopata:
administrativa= práce sekrátářky :-)
zkoušel jsi sql dotaz přes phpmyadmin ?
lopata
Profil *
Davex:
dal jsem tam to co jsi mi napsal a uz to pise aspon nejakou hlasku ale nejak si ji nedokazu vysvetlit :/

Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)

Taps:

jaky dotaz?
Davex
lopata:
uz to pise aspon nejakou hlasku ale nejak si ji nedokazu vysvetlit
Nepřipojil ses k databázi. Máš tam skript pripojeni_db.php, který se includuje na řádku č. 12 a má zajistit připojení k databázi?
lopata
Profil *
jojo mam
Kry5
A máš v něm platné připojení k databázi? Přihlašovací údaje? Zkus jestli je ten soubor opravdu připojen: něco si v něm vypiš např:
echo "Jsem připojen";
lopata
Profil *
Kry5:
to echo jsem skusil a mnelo by to fungovat ale nic :/
tady je odkaz
a prihl.udaje : jmeno: test
heslo:test
btw.ta hlaska navrchu "jsem pripojen" je napsana v pripojeni_db.php ktere je dano do indexu takze by to mnelo vsechno fungovat ://
lopata
Profil *
Kry5:

tady je pro jistotu pripojeni_db.php

<?php
function db_connect()
{
  @$link = mysql_connect('mysql.kx.cz', 'kx_lafax', 'heslonedam');
  if (!$link)
    die("zlyhalo pripojenie k DB");

@$result = mysql_select_db('kx_lafax', $link);
  if (!$result)
    die("zlyhalo pripojenie k DB");

return true;
}
echo "Jsem připojen";
?>
Kry5
lopata:
V tom případě máš chybu v připojení k databázi. Zkontroluj si údaje a pokud máš jako server nastavený local zkus tam dát plnou adresu serveru.

Edit: a k čemu jsou tam ty zavináče?
lopata
Profil *
kry5:
no to nvm :/ tak to bylo v tom tutu sa mne to zdalo jakesi podezrele ale rikal sem si ze to asi neva ALE ted jsem jich oddelal a stejne nic :/ zase ta stejne chybova hlaska:// aj sem z tama oddelal ty vykricniky jak tam su ale porad nic ://
Tori
lopata:
A kde voláte funkci db_connect? Resp. proč vůbec ten kód je ve funkci?
Kry5
lopata:
Vykřičníky tam nech :-)
Máš v tom prvnim souboru po tom vložení souboru (include(...)) napsáno:
db_connect();

?
lopata
Profil *
uz to ide :) diky vam :) to
function db_connect()

tam asi nemalo byt
lopata
Profil *
Chtel bych sa zeptat jak udelat ten script jen na stranku na kteru sa ma dostat jen ten prihlaseny uzivatel..
mohl by vypadat nějak takhle??

<?php
include "pripojeni_db.php"; // soubor pripojeni_db.php zajistí připojení k databázi a výběr databáze, se kterou pracujeme
session_start();  // tohle je nezbytné a je nutné uvést tuto funkci na všech stránkách, kam se přihlášený uživatel dostane
                  // možnost nastavit automatické spouštění session_start() nechávám stranou

// zjistíme, co chce uživatel dělat
if (isset($_SESSION['username']) && isset($_GET['logout']))
{
    // uživatel je přihlášen a chce se odhlásit, takže smažeme údaje o přihlášení
    $_SESSION = array();
    if (isset($_COOKIE[session_name()]))
    {
        setcookie(session_name(), '', time()-42000, '/');
    }
    session_unset();
    session_destroy();
    // a přesměrujeme na index.php
    header("location:http://".$_SERVER['SERVER_NAME'].$path."/admin/index.php", TRUE, 303);
    exit;
}
elseif (isset($_SESSION['username']))
{
    //session_regenerate_id(); // ochrana před session fixation, lze vynechat
    // uživatel je přihlášen a nechce se odhlásit, zde zobrazíme obsah pro registrované
    // můžeme využit include apod.

// tohle informuje uživatele, že je přihlášen a vypíše odkaz pro odhlášení
    // můžeme to ale přemístit do includovaného souboru (kam se nám hodí)
    echo "<p>Přihlášen: $_SESSION[username] <a href=\"http://".$_SERVER['SERVER_NAME'].$path."/admin/index.php?logout=1\">odhlásit</a></p>\n";
}
?>
troll85101
Profil *
lopata

No podle mého laického názoru to bude stačit počkej si až to skonzultuje nekdo skušenější než já :)
Moderátor Chamurappi: Proč máš stejnou IP jako lopata?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0