Autor Zpráva
desup
Profil
Dobrý den, potřeboval bych nějaký kód ve kterém by si uživatel mé stránky mohl vytvořit fotoalbum vkládat do něho fotky atd. nějaké nápady?
předem díky ;-)
Kry5
Profil
Sekce práce a zákazky nebo Google
desup
Profil
Google prohledavam uz od vcerejska a nasel jsem jenom Coppermine a ten je mi nanic protoze mam vlastni databazi uzivatelu :-(
Kry5
Profil
Jestli ovládáš PHP tak bys měl být schopný si to naprogramovat sám (ale pozor na bezpečnost ta je v takovýhle případech hodně zapotřebí) a nebo si to můžeš u někoho objednat.
Ben
Profil *
desup:
Zrovna na stejném úkolu pracuju. Bohužel pro tebe v pondělí odjíždím na 14 dní na dovolenou, takže poté můžu pomoci. V současnosti mám z 80% hotovo. A6 bude hotovo, jsem ochoten poskytnout kód s vysvětlením. Pokud bys to chtěl implementovat, můžu za menší úplatu pomoci. Třeba flaška něčeho dobrého :-D
desup
Profil
Kry5:
PHP ovládám, Fotogalerie pro uživatele by neměl být problém (snad) ale chci k tomu přidat komentáře, a nevím jak to správně udělat v MySQL

Ben:
To bych docela uvítal (míň práce pro mě :-D ) myslím že bychom se mohli domluvit ;-)
johnl
Profil
desup:
ale chci k tomu přidat komentáře, a nevím jak to správně udělat v MySQL
Každé fotce přiřadíš unikátní ID, poté budeš zapisovat do tabulky „komentare“ a každý komentář bude mít ve sloupci „foto“ ID fotky ke které je, pak už jen komentáře vypíšeš k fotce podle ID.. ;)
desup
Profil
johnl
Moc diky... a jeste jedna otazka.. ty fotky mam skladovat v Mysql pomoci blob nebo je staci nahrat na server a zapsat do databaze?
Flek
Profil
desup:
Fotky se ukládají na server a script, který jej zpracovává uloží informace o obrázku do databáze (id, místo uložení, čas nahrání, ..).
Ben
Profil *
desup:
To bych docela uvítal (míň práce pro mě :-D ) myslím že bychom se mohli domluvit ;-)
OKi, připomeň se mi 17.8. na email benda.tomas@gmail.com, pokud to do té doby nevyřešíš. Jinak stručnosti.

Před nahráním fotek:
Zvětšíš hodnotu pro maximální množtví uploadnutých dat a paměti. Pokud budeš dělat i multiupload, tak i čas běhu scriptu

Při nahrávání fotek:
1. vytvoříš zmenšeninu(jako náhled) a původnímu obrázku dáš taky nějakou maximální velikost.
2. ošetříš jméno souboru a dáš mu nějaký jednoznačný identifikátor kvůli zabránění duplicit
3. ošetříš ukládaná data do databáze
4. nahraješ fotku i zmenšeninu na server do nějaké složky
5. do databáze si uložíš jméno nahraného souboru společně s identifikátorem uživatele, který je nahrál a dalšími identifikátory, podle potřeby

Pokud budeš něco potřebovat ptej se
desup
Profil
jako generator nazvu muzu pouzit treba rand?
Ben
Profil *
desup:
jako generator nazvu muzu pouzit treba rand?
To se moc nehodí. Rand(); ti přeci generuje náhodné číslo, to však neznamená, že už to číslo nemáš uložené. Tímto by ti mohla vzniknout duplicita/přepsání původního. Musíš si vytvořit něco unikátního, co je pokaždé jiné. Třeba toto:
<?php

//funkce na zjisteni mikrosekund
function getmicrotime(){ 
	list($usec, $sec) = explode(" ",microtime()); 
	$usec = explode("0.", $usec);
  return ($usec[1]); 
}
//$kategorie je treba nejaka hodnota ukladana spolecne s obrazkem
//toto je puvodni nazev fotky
$fotka = $_FILES["fotka"]["name"];

//zde misto fce getmicrotime(); muze byt v date(); toto date("YmdHisu"), ale vetsinou to nefunguje
$ukladane_jmeno = $kategorie."-".date("YmdHis").getmicrotime()."-".$fotka;

?>


A treba takto muzes s nazvem jakkoliv dale pracovat, aby jsi snizil pravdepodobnost duplicit. Samozrejme je potreba v tomto prikladu jeste osetrit $fotka na odstraneni nevhodnych znaku a omezit maximalni delku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0