Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
skrepyKOKO Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 8. 2011, 00:12:16
ahoj,vytvořil jsem si poštu,takovou uplně primitivní poštu kterou by dokázal každý,jenže mám tu problém při vytvoření pošty..
nechce mě to vzít session... $jmeno = trim ( $_SESSION['jmeno'] ); jelikož jsem přihlášenej pomocí sessionu a abych to měl na každý stránce se mě nechce..nevíte jak bych to mohl jinač udělat aby se mě tam objevil přihlášení jméno? celý ukládací php script pro poštu <?php require_once('../../databaze.php'); if (!OtevriDB()) break; @$dbc = mysql_query("SELECT *, UNIX_TIMESTAMP(datum) as datumcas FROM uzivatele WHERE jmeno='{$_POST['jmeno']}'"); if (!$dbc) echo "Problém s databází!\n"; { $jmeno = $_SESSION['jmeno']; $komu = $_POST['jmeno']; $predmet = trim ( $_POST['predmet'] ); $zprava = trim ( $_POST['zprava'] ); $ok = true; if($ok) { @$vysledek = mysql_query("INSERT INTO posta (datum, jmeno, predmet, komu, zprava) ". "VALUES (CURRENT_TIMESTAMP(),'". $jmeno ."', '". $predmet ."', '". $komu ."', '". $zprava ."')"); echo "<b>Příspěvek vložen.</b>"; } mysql_close(); } while (false); ?> |
||
skrepyKOKO Profil * |
#2 · Zasláno: 10. 8. 2011, 00:21:12
ah..prominte za span..už jsem to vyřešil..problém byl jinde:)
mno,když jsem to už založil,tak stejně sem napíšu něco co nemůžu nějak udělat... u tý pošty,mám seznam uživatelu v rozevíracím seznamu... <tr> <td align="right"><font size="4">Komu:</font></td> <td align="left" width="360"> <select size="1" name="jmeno"> <option><?php echo $zaznam["jmeno"]; ?></option> </select></td> </tr> jako obsah mám proměnnou která mě vytáhne všechny jména z tabulky uzivatele... ono to jde,ale problém je v tom,že já to chci aby prostě ten seznam byl Rozevírací,a ne když přidám novýho uživatele tak aby se mě celej ten formulář zkopíroval a vypsal další jméno..prostě když se klikne na ten seznam tak aby tam vyjeli všechny uživatele... pokud mě nepochopíte tak vám udělám asi testovací stránku,jelikož nevím jak bych to jinač vysvětlil.. |
||
skrepyKOKO Profil * |
#3 · Zasláno: 10. 8. 2011, 00:48:50
vím,tohle už je asi spam,tak sorry:)
vyřešil jsem aby se to neopakovalo,jenže se mě ukáže jen jedno jméno a pak už nic... <?php require_once('../../databaze.php'); if (!OtevriDB()) $error = "Error database"; $vysledek = mysql_query("SELECT * FROM uzivatele ORDER BY id "); if(!$vysledek) throw new Exception( mysql_error() ); while($zaznam=mysql_Fetch_array($vysledek)) { $jmeno = $zaznam["jmeno"]; } ?> <form method="POST" action="posta_posli.php"> <div align="center"> <table border="0" width="50%"> <tr> <td align="right"><font size="4">Komu:</font></td> <td align="left" width="360"> <select size="1" name="jmeno"> <option><?php echo $jmeno; ?></option> </select></td> </tr> <tr> <td align="right"><font size="4">Předmět:</font></td> <td align="left" width="360"> <input type="text" name="predmet" size="34" style="border: 1px solid #000000"></td> </tr> <tr> <td align="right"><font size="4"><span title="Povinný údaj!">Zpráva:</span></font></td> <td align="left" width="360"> <textarea rows="4" name="zprava" cols="40" style="border: 1px solid #000000"></textarea></td> </tr> </table> </div> <p align="center"><input type="submit" value="Odeslat" name="submit"><input type="reset" value="Obnovit" name="reset"></p> </form> |
||
skrepyKOKO Profil * |
#4 · Zasláno: 10. 8. 2011, 15:29:19
nevíte někdo?..proč se mě tam zobrazí jen jeden uživatel a přitom tom jich tam mám 6?
podle mě ten php kod je v pořádku,chyba bude asi v html |
||
Tori Profil |
#5 · Zasláno: 10. 8. 2011, 16:29:00
skrepyKOKO:
Na ř.10 si stále dokola přepisujete obsah proměnné. Použijte pole (jako indexy můžou být ID uživatelů, chcete-li je pak použít), a na ř.21 ho potom projděte (např. foreach) a z každé položky udělejte <option>. Jinak z DB stačí číst jména (a případně ID) uživatelů, "SELECT *" je zbytečné když nepotřebujete všechny sloupce. |
||
Joker Profil |
#6 · Zasláno: 10. 8. 2011, 16:39:24
skrepyKOKO:
„vím,tohle už je asi spam,tak sorry:)“ A korunuje to to „nevíte někdo?“ Tohle není chat ale diskuse, tady je záhodno nejdřív přemýšlet a teprve potom poslat další příspěvek. Registrovaní uživatelé mohou své příspěvky editovat. Jinak „nakopávací“ příspěvky („nevíte někdo?“) jsou moderátory obvykle likvidovány. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0