Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Nevyk Profil |
#1 · Zasláno: 16. 8. 2011, 19:43:44
Dobrý den,
můj problém je následovný. Pokouším se vytvořit triviální interní poštovní systém na moje stránky pomocí PHP a MySQL databáze. Mám v databázi vytvořenou tabulku "messages", kde jsou atributy "to_id", "from_id" (obě odkazují cizím klíčem na tabulku users), date_time (primární klíč), ... Pokouším se vypsat příchozí zprávy tímto skriptem: <? require ("includings/database.php"); $mails = mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT * FROM messages WHERE to_id = '1'")); ?> <div class="marker"><span class="main">Přehled zpráv hráče <? echo ($_SESSION['nick']) ?></span></div> <? while ($mails) { ?> <div class="block"> <div class="marker"><span class="sub"><? echo ($mails['subject']); ?></span></div> </div> <? }; ?> Konkrétní číslo v klauzuli WHERE mám prozatím, aby problém nebyl v proměnných. Na stránce se mi pak vypíše mnoho divů s textem: "Notice: Undefined index: subject in [cesta k souboru] on line 14" (Zde řádek 12) Poradíte, prosím, co by s tím mohlo být? Díky. P.S. Používám PHP 5.3.6 VC9, Apache 2.2.19, MySQL 5.5.13 |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 16. 8. 2011, 19:48:13 · Upravil/a: panther
Nevyk:
„Poradíte, prosím, co by s tím mohlo být?“ neexistující sloupec subject v tabulce.
|
||
Nevyk Profil |
#3 · Zasláno: 16. 8. 2011, 19:53:14
Ne, ten tam samozřejmě je. Je tam toho víc, ale není to důležitý pro tenhle problém. Ale mohl jsem napsat, že tam je sloupec subject, to je pravda.
|
||
Jake898 Profil |
#4 · Zasláno: 16. 8. 2011, 19:55:16 · Upravil/a: Jake898
Zkus to takhle:
<?php require ("includings/database.php"); $query = mysql_query("SELECT * FROM messages WHERE to_id = '1'"); echo '<div class="marker"><span class="main">Přehled zpráv hráče' . $_SESSION['nick'] . '</span></div>'; while ($message = mysql_fetch_assoc($query)){ echo '<div class="block">'; echo '<div class="marker"><span class="sub">' . $message['subject'] . '</span></div>'; echo '</div>'; } Funkce mysql_fetch_row vrací numerické pole, čili klíč subject vůbec v poli neexistuje. |
||
Nevyk Profil |
#5 · Zasláno: 16. 8. 2011, 19:58:02
JO, to funguje. Díky moc.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0