Autor Zpráva
dark1500
Princípi procesu vytvárania jednoduchého prihlasovania nechajme bokom. Základ ktorý tvorí objekt tejto témy je nasledovný:
1. užívateľ je v databáze
2. pri prihlasovaní sa porovnáva input form value "meno" a "heslo" s databázou
3. pri platných údajoch sa vytvorí
$_SESSION
a stránka pracuje v režime prihláseného užívateľa.

Moja otázka však znie ako zdokonaliť takýto portal ak chcem priradit užívateľovi jedinečné vlastnosti ako je napríklad nejaké nastavenie na webe: napríklad: jazyk stránky, zobrazenie istých častí webu (rôzne menu, podmenu, odkazy, funkcie)...

Myslel som na to, že by v databáze s užívateľmi by boli ďalšie stĺpce (jazyk, menu1, menu2, link1, link2, nastavenie 1, nastavenie 2) tieto by mali hodnotu 1 alebo 0 a podla toho by sa na stránke jeho nastavenia mohli prejaviť. Otázka však znie ako to dosiahnuť.
session_id()
? ak áno ako presne, ako s cookies a ako na to pri prihlasovaní... teda sa najprv porovnáva user (form) s user (db) a potom
session id()
ktorý by vlastne tiež mohol byť uložený v db??... Diki za rady....
soucekgns
Jak zapsat obsah do databáze najdeš na googlu:-)
Pokud jsou to jen místní nastavení a např zapamatování hesla, tak použij cookies.
SESSION nepoužívej, mimochodem některý hosting register_globals nepodporuje -> session nebude fungovat! -> Vysvětlení: register_globals
Joker
dark1500:
menu1, menu2, link1, link2, nastavenie 1, nastavenie 2
Pravidlo: Jakmile indexujete názvy sloupců (sloupec1, sloupec2, sloupec3), na 99% je to špatný návrh databáze.

Asi lepší na tohle by byla další tabulka: ID uživatele, ID prvku, viditelnost.

Tu myšlenku se session_id jsem nepochopil, to přece na tohle vůbec není potřeba.
Prostě se přihlásí uživatel, do session uloží jeho nastavení a pak podle $_SESSION["něco"] (nebo možná by bylo lepší něco jako $_SESSION["viditelnost"]["prvek"]) zobrazí části stránky
dark1500
Zapamätanie hesla je jedna vec, ktorú som nemal na mysli. Zápis do databázy nie je problém, ktorý chcem riešiť. S tým cookies dík za radu. Problém je skôr ten, že ak by som session_id ukladal do cookies a aj do databázy ku konkrétnemu užívateľovi, pri prihlásení by sa dal skontrolovať session_id z cookies s tým čo bolo zapísané v databázy. Prechádzam rôzne možnosti skôr mi ide o to, že ako to ošetriť najefektívnejšie.
Joker
soucekgns:
SESSION nepoužívej, mimochodem některý hosting register_globals nepodporuje -> session nebude fungovat!
Co je to za blbost?
Sessions a register_globals jsou dvě úplně rozdílné věci.
dark1500
Joker:
No ono mne je jasné že je viac možností a táto tiež nie je zlá... to session_id skôr uvádzam preto, lebo neviem čo to dokáže ale či dokáže prispieť k bezpečnosti stránky, alebo ja neviem...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0