Autor Zpráva
skrepyKOKO
ahoj,mám otázku..
nechci žádné scripty,prostě jen vysvětlění jak to funguje..
dám příklad.."wordpress" ten podporuje pluginy,jak to tam funguje že když to tam zapnete,tak si to pak máte možnost dát třeba do panelu apod?..nebo to změní styl administrace,přidá nějaký věci do webu(počítadlo,aktety apod...)
docela by mě ta funkce zajímala jak to u toho funguje...
Stano
nechápem presne čo sa pýtaš. či chceš vedieť ako fungujú pluginy alebo čo robia pluginy.
skrepyKOKO
jak to funguje chci vědět
ShiraNai7
skrepyKOKO:
Si stáhni zdrojový kód a podívej se :)
Stano
tak to je trocha komplikované na vysvetľovanie ale v zásade vo WP to funguje tak že všetky procesy sú rozdelené do skupín. ktoré sa vykonávajú postupne po sebe. napríklad jeden z prvých je init. potom tam je funkcia add_action("init", daka_moja_funkcia), tá prídá do skupiny procesov init daku_moju_funkciu(), ktorá sa spustí počas inicializácie WP. podobne to funguje s vykresľovaním html stránok takže vieš na rôzne miesta pridať rôzne kúsky html. ak sa stým chceš naučiť tak si preštuduj stránku http://codex.wordpress.org/ a začni s niečim jednoduchým pozri sa na plugin hello dolly. to je jeden z najjednoduchších
skrepyKOKO
no,mě jde o to,že bych si to skusil udělat na mých stránkách...:) ale to bude na mě asi až moc složitý...:D
Stano
skrepyKOKO:
ak chceš robiť pluginy do WP tak musíš vedieť aspoň čo to z PHP a potom to už nieje moc zložité. Len stráviš hodiny čítaním dokumentácie a hľadaním optimálneho riešenia.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0