Autor Zpráva
skrepyKOKO
chci se vás na něco zeptat,jak byste přidělovaly anonymnímu uživately unikátní ID?mě napadlo podle IP,a nebo přímo jeho IP jako unikátní kod...
jde to ještě nějak jinak?nebo to je jen jediný způsob?
jenikkozak
skrepyKOKO:
Na co potřebuješ anonymu přidělovat unikátní id?
skrepyKOKO
chtěl jsem si skusit vytvořit eshop košík...(jen abych se to nějak naučil,žádný eshop nechci dělat)
PS: vím jak bych měl udělat script ale...nejdřív jsem si říkal že bych to udělal pro registrované uživatele,v tom případě by to nebyl problém..bral bych si ID toho uživatele pro košík,ale napadlo mě jak by se to dalo udělat přes unikátní ID,pro neregistrované...
mno,a tak jsem si řekl jak bych přiřadil unikátní ID anonymnímu uživately...napadlo mě že bych si vzal jeho IP,a tomu IP bych přiřadil ID,a tak mě zajímá jestli to je jediný způsob,nebo jich je víc....
johnl
skrepyKOKO:
Můžeš využít AUTO_INCREMENT přímo v mysql a košík identifikovat v session případně nějaký např. deseti místní řetězec složený z písmen (malých, velkých) a čísel a jen zajisti podmínkou aby se nestalo že budou použity dva stejné řetězce, nemusíš v tom hledat žádnou velkou vědu..
skrepyKOKO
johnl:
jasny...asi chápu..
ještě se chci zeptat,každý PC má svojí IP adresu že?takže by se nemělo stát že by se na webu setkaly dvě stejné IP adresy?...
johnl
skrepyKOKO:
Každý PC má svoji unikátní IP adresu v síti, v internetu vystupuje s IP adresou připojení (routeru) a na ten může být připojeno počítačů víc, takže nespoléhej na to, že jedna IP rovná se jeden unikátní počítač. Dnes je běžné že pod jednou IP může být připojený třeba jeden panelový dům, ulice apod.
skrepyKOKO
johnl:
aha,takže by bylo lepší udělat to,co si psal ty...

Můžeš využít AUTO_INCREMENT přímo v mysql a košík identifikovat v session případně nějaký ....
takže jestli to chápu,tak do sessionu dám z databáze to auto_increment jo?...
johnl
skrepyKOKO:
Tak nějak.. ;))

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0