Autor Zpráva
Morlon
Profil *
Mám skript který jsem kdysi zkopíroval z ňákého webu. Když jsem se k němu teď po delší době vrátil, zjistil jsem že mi nešlape:
  <? if (!isset($lg)) {  // není-li zvolena verze, zvolit automaticky
  $lg = explode(",",$HTTP_ACCEPT_LANGUAGE);
  $lg = StrToLower(Substr(chop($lg[0]),0,2)); // vybrat první dva znaky preferovaného jazyka
}
if ($lg=="sk") // pokud klient preferuje slovenątinu, kterou nemáte k dispozici, přenastavit jinou vhodnou verzi
  $lg="cs";
if (($lg<>"en") && ($lg<>"cs") && ($lg<>"de")) // ověřit, zda není poľadována nedostupná verze
  $lg="cs";
  require("config$lg.php"); // zavést nastavení specifické pro kaľdou verzi?>

Pokuk stránku otevřu v prohlížeči vypíše mi tuto část skriptu:
"en") && ($lg<>"cs") && ($lg<>"de")) // ověřit, zda není požadována nedostupná verze $lg="cs"; require("config$lg.php"); // zavést nastavení specifické pro každou verzi?> 

Poradíte prosím v čem mám chybu?
A kdyby se někomu chtělo a dal jsem celý ten skript, tak aby už fungoval tak by to bylo úplně supr.
Tori
Morlon:
Skript se neinterpretuje jako PHP, ale jako obyč.text. Zkuste změnit začáteční značku z <? na <?php.
Morlon
Profil *
no jo ty jo, já su taky slepej...
no nicméně hlásí mi to tohle:
PHP Notice:  Undefined variable: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in C:\inetpub\wwwroot\index.php on line 32
PHP Stack trace:
PHP   1. {main}() C:\inetpub\wwwroot\index.php:0

jak říkám dříve mi to chodilo, je možná že to má společného s konfigurací php
Morlon
Profil *
*je možné že to má něco společného s kofigurací php?
Tori
Aha, nevšimla jsem si. Má tam být
$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']
, ten skript počítal se zapnutým nastavením register_globals, což je dnes málokde. Jestli na to spoléhal i zbytek kódu, tak můžete myslím čekat další "divné" chyby.
Morlon
Profil *
už to šlape, díky :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0