Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
skrepyKOKO Profil |
#1 · Zasláno: 1. 9. 2011, 19:30:08
ahoj,zkouším si udělat pokročilou kalkulačku..
php script funguje v pohodě,ale když jsem si udělal formulář v podobě opravdové kalkulačky,tak mám problém s odesíláním... jde o to,že když kliknu třeba na input type submit,tak by to mělo odeslat do textového pole,ono to odešle,jenže když kliknu pak na další input tak ten předchozí text smaže,nevíte někdo jak to udělat aniž by se nesmazal? jo,a ještě není nějakej JS kterej by ten input odeslal aniž by se aktualizovala stránka?jelikož mám action nastavený na #,tudíž na tu stejnou stránku... prostě aby to odeslalo anižby se aktualizovala stránka.. jinač php script asi nebude potřeba,je to normální sčítání odčítání,krát a děleno... PS: jde v php udělat např mocniny a odmocniny? |
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 1. 9. 2011, 20:24:47
skrepyKOKO:
„nevíte někdo jak to udělat aniž by se nesmazal?“ Podobně, jako to máš ty, jenomže daný řetězec nesmí nahradit obsah textového pole, nýbrž se k němu připojit. „jo,a ještě není nějakej JS kterej by ten input odeslal aniž by se aktualizovala stránka?“ Jistě. Nevím však konkrétně, oč ti jde. Takže spíše schematicky: <cosi onclick="document.getElementById('id_textoveho_pole').value+=hodnota;"> „PS: jde v php udělat např mocniny a odmocniny?“ Funkcemi pow sqrt, resp. bcpow a bcsqrt v závislosti na požadované přesnosti. Vzhledem k tomu, že ti jde hlavně o věci, které se provádějí u klienta, uděláš nejlépe, když přidáš odkaz na živou ukázku. |
||
pcmanik Profil |
#3 · Zasláno: 1. 9. 2011, 20:32:54
jenikkozak:
Pokrocila kalkulacka teda podla mne neznamena nasobenie a delenie, na vsetky tieto operacie mozes efektne vyuzit javascript a nemusis pouzivat php |
||
skrepyKOKO Profil |
#4 · Zasláno: 2. 9. 2011, 13:33:16 · Upravil/a: skrepyKOKO
jenikkozak:
ahoj,díky za script,ale přesto mám pár otázek. 1) když to dám do inputu,tak už form nemusím dávat nebo tam furt musí být? 2) <input type="text" name="pole" id="pole" size="15"></p> <input type="submit" onclick="document.getElementById('pole').value+='-'" value="-" name="minus" id="minus" style="font-weight: 700"> //ono to odešle,jenže když nato kliknu,na input mínus,tak on sice odešle do pole,jenže okamžitě se smaže co natom mám špatně? |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0