Autor Zpráva
Arny
Profil *
Zdravím.
U psaní scriptu jsem narazil na problém se zpracování více polí a následné seřazení.
Přesněji se jedná o zpracování logů, které se zapisují do odlišných tabulek, podle typu logu.
Dejme tomu, že z databáze vytáhnu data, ve tvaru tohohle pole:
 
Array(['registrace'] => Array([0] => Array(['jmeno'] => 'pepa', 
                                           ['ip'] => '192.168.1.2', 
                                           ['date'] => 2011-09-16 10:40:00), 
                              [1] => Array(['jmeno'] => 'pepa', 
                                           ['ip'] => '192.168.1.2', 
                                           ['date'] => 2011-09-16 10:45:00)), 
      ['logovani'] => Array([0] => Array(['jmeno'] => 'pepa', 
                                         ['ip'] => '192.168.1.2', 
                                         ['date'] => 2011-09-16 10:42:00), 
                            [1] => Array(['jmeno'] => 'pepa', 
                                         ['ip'] => '192.168.1.2', 
                                         ['date'] => 2011-09-16 10:39:00)))

Jde mi o to, napsat nějakou funkci, která data zpracuje tak, aby byla data seřazena podle datumu. A to dohromady. Takže i pole registrace, i pole logovani.
Tzn., vrátit by to mělo takhle:
1. logovani - 2011-09-16 10:39:00
2. registrace - 2011-09-16 10:40:00
3. logovani - 2011-09-16 10:42:00
4. registrace - 2011-09-16 10:45:00
Snad se mi to podařilo napsat srozumitelně.

Najde se tady nějaká dobrá duše, která mi s tím pomůže? :-)
Předem díky :)
Str4wberry
Profil
Proč to neřešíš už na úrovni databáze?
Michal666
Profil
Řešit na úrovni DB, například takto:

(SELECT `ip`, `date` FROM `registrace` WHERE `jmeno`='pepa')
UNION
(SELECT `ip`, `date` FROM `logovani` WHERE `jmeno`='pepa)
ORDER BY `date` ASC

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0