Autor Zpráva
banned
Profil *
Normálne mám cookie v FF uložené, a keď ho chcem zobraziť nevypíše sa, akoby neexistovalo.
echo $_COOKIE['azrael'];
banned
Profil *
prečo?
Davex
Profil
Pravděpodobně proto, protože se cookie s tímto jménem na server neposílá nebo děláš chybu někde jinde.
banned
Profil *
posiela, na webe ho vytvorím a aj chcem zobrazit
setcookie("azrael","rofl",time()+3600);

a nejde
Davex
Profil
Třeba máš před voláním funkce setcookie() nějaký jiný výstup a cookie se vůbec nevytvoří, a nebo ji nastavuješ na jiné subdoméně než se jí snažíš číst. Podívej se ve Firebugu jaké HTTP hlavičky se skriptu skutečně odesílají.
Tori
Profil
banned:
A počítáte s tím, že z pole $_COOKIE je možné číst až při dalším požadavku na server? Tzn. že v případě kódu
setcookie('name', 'value', time()+3600);
echo $_COOKIE['name'];
se "value" vypíše až po obnovení stránky.
banned
Profil *
nie, cookie sa vytvara, vidim to vo firefoxe s oknom s cookiesmi že tam je, ale nenačíta sa ani po milion refreshnutí stránky

setcookie a echo $_COOKIE nieje v jednom subore, vsetko je ale na jednej domene, a ziadnej subdomene
banned
Profil *
nemohol by byt problem v ic.cz?
Leo
Profil
A díval jste se už na http komunikaci prohlížeče se serverem, např. pomocí Light HTTP Headers (pro Firefox). Tam uvidíte, co server a FF skutečně posílají. Leo
o_O
Profil
banned:
Pokud máte v prohlížeči cookie vážně vytvořenou a nezobrazuje se, může to být jedním z těchto důvodů:
- Voláte jí na jiné subdoméně
- vytváříte cookie jen do jednoho adresáře (4. parametr funkce setcookie())

Zkuste si ten koláček vypsat v souboru, v kterém jí vytváříte.
TomasJ
Profil
Nemůže být náhodou problém s register_globals? Máš je v .htaccess vypnuté?
Mně dřív něšlo díky zapnutým globálním proměnným načíst obsah z $_GET nebo $_POST...
banned
Profil *
register globals mám vypnuté, to je teda tá chyba?:D
banned
Profil *
takze je to takto
ten cookie ukladam na domene
example.com/lock/ - tam mi aj ide zobrazit
example.com/home.php - tam mi nejde zobrazit

a nedavam tam ziadny path, iba:
setcookie("TestCookie", $value, time()+3600); - presne takto, ako to je na php.net
banned
Profil *
už to ide, stačilo dať
setcookie("TestCookie", $value, time()+3600, "/");
Thak
Profil
Chci se zeptat, jak je to s cookies a subdomenou.

Pouzivam volani podstranek pomoci $_GET tzn. mam stranky ve tvaru:

http://www.homepage.cz/index.php?page=uvod
http://www.homepage.cz/index.php?page=sekce1

No a to pomoci mod_rewrite prepisuju do formatu:
http://www.homepage.cz/cs/uvod/
http://www.homepage.cz/cs/sekce1/

O co mi jde.. moje myslenka je prijit na uvod, zobrazit cloveku pop up banner a nastavit pri jeho zobrazeni cookie.
Potom po prechodu do jakekoli dalsi sekce, aby se mi banner nezobrazil, dokud se nesmaze cookie.
Takhle by to bylo nastaveno v TOPu stranky takze se vzdy zobrazil banner tomu uzivateli jen 1x pri prvnim prichodu na stranku.
Jenze predpokladam, ze vetsina lidi tam pujde z googlu na nejakou libovolnou podstranku a ne presne na zakladni www.homepage.cz.

Kdyz nastavim pomoci jQuery cookies, tak to krasne funguje, ale jen v ramci jedne sekce.. jakmile jdu na jinou sekci,
tak se mi zase banner zobrazi a zase se mi po refreshy uz nezobrazi.
Jako kdyby se cookie nastavila jen pro urcitou jednu adresu.
Kdyz jsem zkousel nastavit cookie pomoci PHP, tak mi to dela to co cloveku vyse.. cookie se nenastavi, takze asi neco s http headers.

Diky za vysvetleni!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: