Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
His Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 10. 2011, 22:13:58
Zdravím, už jsem opravdu bezradný. Jako trénink si dělám toto:
Načíst do proměnné $dnes aktuální datum Načíst data úkolů a domovskou stránku Porovnat data úkolů a aktuálního data -> Když se jakékoliv datum rovná, vypsat to (popřípadě JS hláška) -> Pokud se žádná data neshodují přejít na domovskou stránku Do databáze jsem si zapsal 2 zkušební data, přičemž jedno se shoduje s dneškem. Takže by se měl vypsat jeden úkol. Jenže se vypíší 2. Poradí někdo proč je tomu tak? <? include 'hlavicka.php'; include 'connect.php'; $dnes= date("j.n.Y"); $data1=mysql_query("SELECT * FROM ukoly"); if ($data['datum'] == "$dnes"); { while ($data=mysql_fetch_array($data1)) { echo "Správně se to vypsalo<br>"; } } ?> |
||
Adrifinel Profil |
#2 · Zasláno: 6. 10. 2011, 22:25:28
Jestli dobře chápu, tak chceš vypsat úkoly na dnešek:
/* Kalendář zobrazující události z aktuálního dne jakéhokoliv roku: */ $prikaz = MySQL_Query("SELECT * FROM kalendar WHERE DAY(NOW()) = DAY(datum) AND MONTH(NOW()) = MONTH(datum);") or die (mysql_error()); if(mysql_num_rows($prikaz) >= 1) { // Když je alespoň jeden záznam echo'<table class=nohover bgcolor="#00366C" style="width: 100%"> <tr><td width="10" class="td2">Datum</td><td width="220" class="td2">Událost</td></tr>'; Takhle mám třeba já řešeno vypisování záznamu z kalendáře za dnešek... |
||
His Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 10. 2011, 22:29:19
Děkuji za rychlou odpověď, ale teď mi došlo proč se tu ptám, když stačí přidat podmínku WHERE datum=$dnes ... Ale děkuji asi se trošku inspiruji :)
|
||
His Profil * |
#4 · Zasláno: 6. 10. 2011, 22:30:02
A jak tak na to teď koukám máš to tak dá se říci udělané ...
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0