Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
TanderZz Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 10. 2011, 21:06:28
Dobrý den mám tu dotaz,
mám stránku kde objednáváte služby a stránka je v jazyku UTF-8 skript zpracuj.php je také v jazyce UTF-8. Tak proč mi v emailu místo čárek a háčků vyskakují podivné klikyháky ? :// pomozte, děkuji za rady :) |
||
Rellik Profil |
#2 · Zasláno: 9. 10. 2011, 21:48:11
Už zase?! To je tak těžké použít vyhledávání? Je to tady skoro každý den..
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=2111#3 |
||
TanderZz Profil * |
Dobrý den, řídil jsem se pokyny a stejně to nepomohlo, kód vypadá takto :
<?php /* *************** diskuse.jakpsatweb.cz *** PHP FAQ ********************** */ function autoUTF($s) { if (preg_match('#[\x80-\x{1FF}\x{2000}-\x{3FFF}]#u', $s)) // detect UTF-8 { return $s; } elseif (preg_match('#[\x7F-\x9F\xBC]#', $s)) // detect WINDOWS-1250 { return iconv('WINDOWS-1250', 'UTF-8', $s); } else // assume ISO-8859-2 { return iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $s); } } function cs_mail($to, $predmet, $zprava, $head = "") { $predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF($predmet))."?="; $head .= "MIME-Version: 1.0".PHP_EOL; $head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"".PHP_EOL; $head .= "Content-Transfer-Encoding: base64".PHP_EOL; $zprava = base64_encode(autoUTF($zprava)); return mail($to, $predmet, $zprava, $head); } $to = "TanderZz@email.cz"; $mess = 'ěščřžýáíé46'; $text = "Test, \r\n ěščřžýáíé123456789"; if (cs_mail($mess, $text, $to.PHP_EOL)) { echo 'E-mail byl úspěšně odeslán.<br>'; } else { echo 'E-mail se bohužel nepodařilo odeslat.<br>'; } $to = "TanderZz@email.cz"; $email = $_POST['email']; $jmeno = $_POST['jmeno']; $web = $_POST['web']; $text = $_POST['text']; $zs = $_POST['zs']; $sluzby = $_POST['sluzby']; Switch ($sluzby) { case 2: if ($sluzby == 2) { $selected = "CZ 50"; } break; case 3: if ($sluzby == 3) { $selected = "CZ 100"; } break; case 4: if ($sluzby == 4) { $selected = "CZ 150"; } break; case 5: if ($sluzby == 5) { $selected = "CZ 200"; } break; case 6: if ($sluzby == 6) { $selected = "CZ 300"; } break; case 7: if ($sluzby == 7) { $selected = "SK 40"; } break; case 8: if ($sluzby == 8) { $selected = "SK 80"; } break; case 9: if ($sluzby == 9) { $selected = "PREMIUM"; } else { break; } default: $selected = "Vybrat"; } $text = $_POST['text']; $subject = $_POST['subject'] = "TOPinKa ... Katalogy"; $mess = $_POST['mess'] = " Jméno: " .$jmeno. "\n E-mail: " .$email. "\n Webová stránka: " .$web. "\n Vybraný dotaz: " .$selected. "\n Text: " .$text. "\n "; mail($to, $subject, $mess); ?> Zasláno: Dnes, 18:42:41 prosím pomozte mi s tím :(( Moderátor Davex: Příště prosím téma nenakopávej nekonstruktivním příspěvkem.
|
||
Davex Profil |
#4 · Zasláno: 10. 10. 2011, 19:11:37 · Upravil/a: Davex
TanderZz:
Všimni si, jaké parametry a v jakém pořadí je funkce cs_mail() očekává a podruhé voláš jen funkci mail() , která správné poslání nezařídí.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0