« 1 2 »
Autor Zpráva
Anonym
Profil *
Dobrý den, k čemu je prosím $_SERVER['REMOTE_ADDR'];? Dá se to použít k výpisu ip? Dal jsem si to do kodu, abych mohl počítat přístupy. Ale to $_SERVER['REMOTE_ADDR']; mi vypisuje vždy 10.10.30.20. Co s tím?
Joker
Profil
Anonym:
K čemu je $_SERVER['REMOTE_ADDR'];?
Je to proměnná, kam server ukládá IP adresu ze které přišel aktuální požadavek.
Což může, ale vzhledem k proxy serverům atd. nemusí na 100% být IP adresa počítače návštěvníka.

mi vypisuje vždy 10.10.30.20.
Pokud stránku načítáte ze stejného počítače (nebo ze stejné sítě za NATem) a má tuhle IP adresu, tak je to v pořádku.
Anonym
Profil *
Joker:
Pokud stránku načítáte ze stejného počítače (nebo ze stejné sítě za NATem) a má tuhle IP adresu, tak je to v pořádku.
-to vím, to mi vypisovalo, ale když jsem poslal tu stránku kámošovi, tak se mu tam taky objevilo 10.10.30.20

nemusí na 100% být IP adresa počítače návštěvníka
je tedy něco na 100% jisté?

Děkuji za odpověď :)
Zechy
Profil
Na 100% je jistá jenom MAC adresa, ale to zřejmě PHP nezjistí.
janbarasek
Profil
Anonym:
No, článek o tom je třeba tady: http://php.baraja.cz/index.php?kategorie=o-uzivateli&page=ip-adresa
jenikkozak
Profil
janbarasek:
Který ovšem lže. Nadpis „IP - vše o IP adrese“ je naprosto zavádějící.
mmm
Joker
Profil
Anonym:
když jsem poslal tu stránku kámošovi, tak se mu tam taky objevilo 10.10.30.20
A není kámoš ve stejné vnitřní síti?

je tedy něco na 100% jisté?
Ne.
Navíc i když to bude stejný počítač, pořád to nemusí být stejný člověk. A naopak stejný člověk se může přihlašovat z více počítačů.

Zechy:
Na 100% je jistá jenom MAC adresa
Není, porovnávat MAC adresu bude úplně to samé jako porovnávat IP.
Zechy
Profil
Joker:
Není, porovnávat MAC adresu bude úplně to samé jako porovnávat IP.
Proč myslíš?
TomášK
Profil
10.10.30.20 je adresa ve vnitřní síti. Můj tip je, že je špatně nastavený server - nginx předsazený před apache, který nepřeposílá správné hlavičky nebo něco takového.

Zechy:
MAC adresu vidí jen nejbližšího stroje, který poslal požadavek. I kdyby nějak dokázal zjistit uživatelovu MAC adresu, je to celkem na nic, protože se dá jednoduše změnit. Pokud žiješ v představě, že ne, žiješ v představě staré určitě víc než pět let.
Zechy
Profil
V tý představě nežiju, vim, že se dá změnit, ale změníš tím pouze to co se nahrává do RAM počítače, to co je "vypálený" v zařízení nezměníš.

Na to jsem zapomněl, že vidí adresu posledního hopu v síti :), je fakt, že MAC se mění směrováním paketu v síti.
Anonym
Profil *
Všem moc děkuji :)

TomášK:
je špatně nastavený server - nginx předsazený před apache
Prosím jak to mám přenastavit? Jde to vůbec u freehostingu?

Kdyby jste se někdo chtěl podívat jedná se o tyto stránky: http://kdotu.byl.cz/
Neznáte někdo nějaké řešení? :)
Joker
Profil
Zechy:
Proč myslíš?
1. IP adresa se dá změnit, ale MAC adresa taky, obojí zhruba stejně složitě.
2. MAC adresa musí být v dané síti unikátní, ale to IP taky.
3. Identifikace přes IP i (teoreticky) přes MAC má stejné úskalí: Fungovalo by to, kdyby veškerá zařízení provádějící NAT k požadavku připojovala z jaké vnitřní IP adresy (nebo z jaké MAC adresy) požadavek pochází.
Zechy
Profil
Už psal TomášK, je fakt, že MAC adresa se mění tím, jak paket cestuje přes routery. Protože ho vždy osadí svou IP adresou jako zdrojovou a cíl další router po cestě. MAC adresu sice změníš, ale jak už jsem psal, nezměníš to co je "vypálený" na kartě a víceméně má mít každá sítová karta svou unikátní MAC adresu, nedá se přece kontrolovat, že tahle karta dostane tuhle MAC adresu, protože zřejmě bude v támhleté síti, jediný co se může shodovat jsou bity označující výrobce.
Petr ZZZ
Profil
Anonym:
jedná se o tyto stránky: http://kdotu.byl.cz/
Už je to odvirované?

Joker:
Díky.
Anonym
Profil *
Petr ZZZ:
nevím, já jsem na tom webu nic neshledal... podle mě je čistý ale jestli nechcete riskovat nemusíte, na těch stránkách je jen počítadlo a jedna anketa, dal jsem to sem proto abych ukázal k čemu to potřebuji :)
Joker
Profil
Zechy:
víceméně má mít každá sítová karta svou unikátní MAC adresu
Zkontrolovat jde co o sobě systém řekne. Tzn. že zařízení má někde uvnitř nějakou MAC adresu není podstatné, podstatné je pod jakou se prezentuje. Přičemž například u mého routeru se MAC adresa dá zadat v administraci stejně jako IP adresa.

Petr ZZZ:
Už je to odvirované?
Nic škodlivého tam nevidím
Anonym
Profil *
Dobrý den, už jsem tu záležitost vyřešil, potřebuji jen schválit: je možné použít $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];? nebo je možné že ty údaje budou někdy stejné? děkuji za rady :)
Majkl578
Profil
[#17] Anonym:
Jistě že budou stejné, navíc s mnohem větší pravděpodobností než IP adresa. Pro příklad - každý uživatel stejného prohlížeče stejné verze a stejného operačního systému bude mít tuto hodnotu stejnou.
Rellik
Profil
Podle IPčka už uživatele nerozlišíš.
Nejlepší je zjistit co nejvíc informací o daném uživateli z jeho softwarového vybavení. Zjistit jde celkem dost věcí a pokud se budou porovnávat všechny, je velká pravděpodobnost že stejné dva uživatele nenajdeš.. Respektive bude každý unikátní. I toto ale není 100%.
Můžeš vyzkoušet třeba těchto pár věcí:

<h1>Zjištění informací o uživateli</h1>
<?php

echo "<strong>Prohlížeč:</strong> ".$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; 
echo "<br />";
echo "<strong>Typ stránky:</strong> ".$_SERVER['HTTP_ACCEPT'];
echo "<br />";
echo "<strong>Povolené jazyky:</strong> ".$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
echo "<br />";
echo "<strong>Povolené kódování:</strong> ".$_SERVER['HTTP_ACCEPT_CHARSET'];
echo "<br />";
echo "<strong>IP adresa:</strong> ".$_SERVER["SERVER_ADDR"];

?>
Anonym
Profil *
Rellik:
Děkuji

Chtěl jsem se ještě zeptat jak už tu bylo řečeno
10.10.30.20 je adresa ve vnitřní síti. Můj tip je, že je špatně nastavený server - nginx předsazený před apache, který nepřeposílá správné hlavičky nebo něco takového.“ , dá se s tím něco udělat? Portože mi to nevypisuje, to $_SERVER["SERVER_ADDR"], vždy jen to stejné .
Anonym
Profil *
Porsím jak mám udělat aby to vypisovalo pravý ip! :)
Darker
Profil
Možná jsem přehlédl, že to tu někdo zmínil, ale některé servery stojí za proxy (sweb.cz) a tam pak není REMOTE_ADDR relevnatní a nastupuje něco jako X-FORWARDER-FOR. Teď jsem ale na swebu tohle kontroloval, a už tam asi proxy nemají, takže to nemohu ověřit.
Anonym
Profil *
Darker:
Takže co mám teda udělat aby mi to vypsalo tu ip :) když tedy REMOTE_ADDR nefunguje
Tori
Profil
Anonym:
Koukněte na vlákno Jak nejlépe zjistit IP adresu?
CZechBoY
Profil
vypiš
var_dump($_SERVER);

a koukni jestli tam někde není tvoje IP adresa
Anonym
Profil *
Tori:
Děkuji :) už mi to funguje :)
Anonym
Profil *
Chtěl jsem se ještě zeptat, kdybych chtěl třeba kolik lidí se na to podívalo ze školy, jak to mám udělat? Jelikož celá škola má stejné ip, nevím jak na to? Mátete někdo nějaké nápady :) všem moc děkuji :)
Darker
Profil
Zjisti IP školy...
Anonym
Profil *
Darker:
vím IP školy, ale chtl jsem se jestli můžu rozeznat něco víc než tu IP, třeba když je 20 počítačů, tak jestli jde poznat z jakého se tam kdo přihlásil?
CZechBoY
Profil
poznáš tak maximálně prohlížeč pokud je tak hodnej a identifikuje se
jedině přes javascript by to mohlo jít zjistit
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0