Autor Zpráva
stepanka
Profil *
Ahoj,

uměl by mi někdo prosím poradit? Mám pole objektů:

Array
(
    [2] => stdClass Object
        (
            [id_clanek] => 7409
            [datum] => 2011-06-30 13:52:10
            [portal_clanek] => Nový Jičín
        )

    [0] => stdClass Object
        (
            [id_clanek] => 7419
            [datum] => 2011-07-01 11:00:18
            [portal_clanek] => Krajský úřad
        )

    [1] => stdClass Object
        (
            [id_clanek] => 7416
            [datum] => 2011-07-01 10:40:43
            [portal_clanek] => Frýdek Místek
        )

    [3] => stdClass Object
        (
            [id_clanek] => 7415
            [datum] => 2011-07-01 10:18:37
            [portal_clanek] => Krajský úřad
        )
)


a potřebovala bych ho seřadit podle klíče, tzn. vytvořit:

Array
(
   

    [0] => stdClass Object
        (
            [id_clanek] => 7419
            [datum] => 2011-07-01 11:00:18
            [portal_clanek] => Krajský úřad
        )
    [1] => stdClass Object
        (
            [id_clanek] => 7416
            [datum] => 2011-07-01 10:40:43
            [portal_clanek] => Frýdek Místek
        )
    [2] => stdClass Object
        (
            [id_clanek] => 7409
            [datum] => 2011-06-30 13:52:10
            [portal_clanek] => Nový Jičín
        )
    [3] => stdClass Object
        (
            [id_clanek] => 7415
            [datum] => 2011-07-01 10:18:37
            [portal_clanek] => Krajský úřad
        )
)


Přes ksort to nejde, ten neumí objekty, lépe vypadá array_values, ale ten zase jen popřehazuje klíč a hodnoty nechá na původních místech, takže pak klíč nesedí k hodnotě. Nevíte někdo jak na to?

Moc děkuju.
ShiraNai7
Profil
Radit to uz na urovni databaze.
Ugo
Profil
ksort pole samozrejme normalne seradi, akorat se nepouziva $x=ksort($x); ale pouze ksort($x); .. prvni priklad hodi chybu
stepanka
Profil *
ShiraNai7:
Děkuji za reakci, ale to bohužel nemůžu. To pole je výsledkem dvou SQL dotazů. Nešlo by to nějak přes PHP?
stepanka
Profil *
Ugo:
Úžasné, přesně tohle jsem potřebovala. Samozřejmě jsem to zkoušela s tím špatným příkladem. Moc děkuju!
zip
Profil *
Mohl by někdo prosím napsat jak tento příklad seřadit podle data? Díky
Jan Tvrdík
Profil
zip:
Např. funkcí usort.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0