Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Tommaister Profil |
#1 · Zasláno: 2. 11. 2011, 01:15:53
Dobrý den
Nemohu přijít na to jak includovat soubor z jiného podadresáře.V kořenovém adresáři webu mám soubor hlasky.php a složku security a v ní soubor security.php dále složku administrace (také v kořenu webu) a v ní soubor kategorie.php.Do souboru kategorie.php potřebuju includovat soubor security.php a hlasky.php.Ale způsob / ./ ani ../ nefunguje ? Existuje nějaký jednoduchý krom relativní cesty ? kořen (www) zde je i index: www/hlasky.php ///toto potřebuju includovat do kategorie.php www/security/security.php ///toto také do kategorie.php www/admin/kategorie.php ///adresář kategorie.php Prosím o pomoc znalého odborníka děkuji moc předem :) |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 2. 11. 2011, 06:59:01 · Upravil/a: panther
Tommaister:
admin/kategorie.php: include ('../security/security.php'); „Existuje nějaký jednoduchý krom relativní cesty ?“ tohle je relativní adresování, předpokládám, že o něj jsi se snažil a jen máš zmatek v pojmech. |
||
Tommaister Profil |
#3 · Zasláno: 2. 11. 2011, 08:22:00
Právě že tento způsob mi vypisuje chybu :failed to open
Je možné že to muj hostig z nějakého důvodu má zablokované ? |
||
Nox Profil |
#4 · Zasláno: 2. 11. 2011, 08:29:59
určitě ne, někde bude chyba...
|
||
Bertram Profil |
#5 · Zasláno: 2. 11. 2011, 08:55:27
Tommaister:
„Právě že tento způsob mi vypisuje chybu :failed to open“ Ještě záleží, jak ta chybová hláška pokračuje. Může jít o odepření kvůli oprávnění a ne jen o to, že by daný soubor nebyl nalezen. |
||
Mastodont Profil |
#6 · Zasláno: 2. 11. 2011, 10:02:13
Nejjednodušší je používat absolutní cesty, v hlavním souboru si pomocí dirname(__FILE__) nebo __DIR__ zjistit kořenovou složku a od ní odvozovat vše ostatní.
|
||
Tommaister Profil |
#7 · Zasláno: 2. 11. 2011, 12:06:59
jakým způsobem tedy zjistím jestly to je oprávněním ?
|
||
Mastodont Profil |
#8 · Zasláno: 2. 11. 2011, 12:27:35
Funkce is_readable
|
||
SeparateSK Profil |
#9 · Zasláno: 2. 11. 2011, 14:56:11 · Upravil/a: SeparateSK
Ked to mas na serveri, pozri sa ci su parametre zlozky 777, ak nie, v total commanderi klkni na zlozku, v ktorej je subor security.php - takze zlozka security
2. Chod do horneho menu - > Subor -> Zmenit atributy 3. Vsetko zaskrtaj, tak aby v tom textovom poli bolo 777, alebo jednoducho napis do textoveho pola 777 4. Klikni na OK A teraz by ten include('../security/security.php'); |
||
Tommaister Profil |
#10 · Zasláno: 2. 11. 2011, 15:48:39
tak jsem nastavil chmod 777 na složky security a admin vč. souborů, které činní potíže.Problém přetrvává ale jen pokud zobrazuju stránku přes index pokud zadám odkaz přímo na script tak se zobrazí ... Kde je zakopanej pes ?
|
||
Tommaister Profil |
#11 · Zasláno: 2. 11. 2011, 16:00:57
tak už to chodí :) ještě sem měl chybku v souboru security a jde mi to takto :
include "./hlasky.php"; include "./security/security_prava.php"; Opravdu stačilo jen nastavit chmod 777 :) díky moc všem za vaši trpělivost semnou a za drahé rady. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0