Autor Zpráva
Tommaister
Dobrý den
Nemohu přijít na to jak includovat soubor z jiného podadresáře.V kořenovém adresáři webu mám soubor hlasky.php a složku security a v ní soubor security.php dále složku administrace (také v kořenu webu) a v ní soubor kategorie.php.Do souboru kategorie.php potřebuju includovat soubor security.php a hlasky.php.Ale způsob / ./ ani ../ nefunguje ? Existuje nějaký jednoduchý krom relativní cesty ?

kořen (www) zde je i index:
www/hlasky.php ///toto potřebuju includovat do kategorie.php

www/security/security.php ///toto také do kategorie.php

www/admin/kategorie.php ///adresář kategorie.php

Prosím o pomoc znalého odborníka děkuji moc předem :)
panther
Tommaister:
admin/kategorie.php:
include ('../security/security.php');
Tohle musí fungovat, u dalších souborů nápodobně.

Existuje nějaký jednoduchý krom relativní cesty ?
tohle je relativní adresování, předpokládám, že o něj jsi se snažil a jen máš zmatek v pojmech.
Tommaister
Právě že tento způsob mi vypisuje chybu :failed to open
Je možné že to muj hostig z nějakého důvodu má zablokované ?
Nox
určitě ne, někde bude chyba...
Bertram
Tommaister:
Právě že tento způsob mi vypisuje chybu :failed to open
Ještě záleží, jak ta chybová hláška pokračuje. Může jít o odepření kvůli oprávnění a ne jen o to, že by daný soubor nebyl nalezen.
Mastodont
Nejjednodušší je používat absolutní cesty, v hlavním souboru si pomocí dirname(__FILE__) nebo __DIR__ zjistit kořenovou složku a od ní odvozovat vše ostatní.
Tommaister
jakým způsobem tedy zjistím jestly to je oprávněním ?
Mastodont
Funkce is_readable
SeparateSK
Ked to mas na serveri, pozri sa ci su parametre zlozky 777, ak nie, v total commanderi klkni na zlozku, v ktorej je subor security.php - takze zlozka security
2. Chod do horneho menu - > Subor -> Zmenit atributy
3. Vsetko zaskrtaj, tak aby v tom textovom poli bolo 777, alebo jednoducho napis do textoveho pola 777
4. Klikni na OK

A teraz by ten
include('../security/security.php');
mal ist.
Tommaister
tak jsem nastavil chmod 777 na složky security a admin vč. souborů, které činní potíže.Problém přetrvává ale jen pokud zobrazuju stránku přes index pokud zadám odkaz přímo na script tak se zobrazí ... Kde je zakopanej pes ?
Tommaister
tak už to chodí :) ještě sem měl chybku v souboru security a jde mi to takto :
include "./hlasky.php";
include "./security/security_prava.php";

Opravdu stačilo jen nastavit chmod 777 :) díky moc všem za vaši trpělivost semnou a za drahé rady.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0