Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
wizardiik Profil |
#1 · Zasláno: 4. 11. 2011, 16:17:39
Dobrý den.. Mám problém s funkcí header. Kód stránky vypadá nějak takto:
<?php do { require_once('../otevridb.inc'); if (!OtevriDB()) break; @$res = mysql_query("UPDATE clanky SET nazev='{$_REQUEST['nazev']}', " . "uvodnik='{$_REQUEST['uvodnik']}', telo='{$_REQUEST['telo']}'" . "WHERE id_clanku={$_REQUEST['IDCL']}"); mysql_close(); } while (false); header(`Location: redakce.php`); ?> A chybová hláška je tato: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\ComplexWebServer\http_docs\k16\otevridb.inc:18) in C:\ComplexWebServer\http_docs\k16\redakce\uloz_upraveny_clanek.php on line 12 Na řádku 12 je header ale nechápu jak to mám upravit...aby mi tohle nedělalo.... (Zkouším příklad z knihy) |
||
Ugo Profil |
#2 · Zasláno: 4. 11. 2011, 16:20:45
1. nesmíš před hlavičkama posílat žádný obsah - to tady asi neposíláš takže ..
2. častá chyba co způsobuje mlácení hlavou o zeď, ukládej soubor bez BOM, někde v editoru to snad nejdeš |
||
wizardiik Profil |
#3 · Zasláno: 4. 11. 2011, 16:23:45
Ugo:
„ukládej soubor bez BOM“ Jak bez BOM?? Nechápu Omlouvám se jsem začátečník |
||
Tori Profil |
#4 · Zasláno: 4. 11. 2011, 16:24:44
wizardiik:
Chyba ukazuje do toho includovaného souboru. Nemáte tam nějaké prázdné řádky navíc (před otevíracím nebo za koncovým tagem php)? Jinak koncový php tag je nepovinný. |
||
wizardiik Profil |
#5 · Zasláno: 4. 11. 2011, 16:30:22
Nemám a v otevridb.inc mám tohle:
<?php function OtevriDB($hostitel="localhost", $uziv_jmeno="root", $heslo="lokomotiva", $DB="test") { $navratova_hodnota=false; $spojeni=mysql_connect($hostitel, $uziv_jmeno, $heslo); if(!$spojeni) echo "Nepodařilo se vytvořit spojení s hostitelem $hostitel!"; else { $navratova_hodnota=mysql_select_db($DB); if (!$navratova_hodnota) echo "Nepodařilo se nastavit pracovní databázi $DB!"; } return $navratova_hodnota; } ?> |
||
Davex Profil |
#6 · Zasláno: 4. 11. 2011, 17:41:27
wizardiik:
Za ukončovací značkou ?> jsou pravděpodobně prázdné řádky nebo nějaké prázdné znaky (tento výpis má 16 řádků a chyba „output started at ...otevridb.inc:18“ si stěžuje na osmnáctý). Zbav se všeho za ní nebo celou značku smaž, protože na konci skriptu není potřeba.
|
||
wizardiik Profil |
#7 · Zasláno: 4. 11. 2011, 17:59:00
Teď se pro změnu nechce přesměrovat...
|
||
Davex Profil |
#8 · Zasláno: 4. 11. 2011, 18:22:45
wizardiik:
Textový řetězec se neobklopuje obrácenými uvozovkami. Všude používej normální nebo jednoduché uvozovky nahoře. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0