| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Someone Profil |
#1 · Zasláno: 5. 11. 2011, 22:10:14 · Upravil/a: Someone
Dobrý den, prosím Vás jak docílím toho, aby se v tomto kódu vypsala proměnná $promenna
<?php
echo "
<form method='post' action=''>
<input type='text' name='text' />
<input type='submit' name='odeslat' value='Odeslat' />
</form>
";
if (isset($_POST['odeslat'])) {
$promenna = "ahoj";
}
echo $promenna;
?> |
||
| Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 5. 11. 2011, 22:16:24
echo ji vypíše, nebo ne? Problém vidím v tom, že má podmíněnou definici, ale vždy se vypisuje.
|
||
| Someone Profil |
#3 · Zasláno: 5. 11. 2011, 22:17:05
Nevypíše: Notice: Undefined variable: promenna in C:\Program Files\EasyPHP-5.4alpha3\www\ProjektX\test.php on line 11
|
||
| Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 5. 11. 2011, 22:23:50
Protože asi zrovna nebyla splněná podmínka na řádku 8 a daná proměnná neexistuje.
|
||
| Someone Profil |
#5 · Zasláno: 5. 11. 2011, 22:30:16 · Upravil/a: Someone
Asi bych měl uvést čeho se snažm doháhnout... po odeslání formuláře "odeslat" mi vznikne proměnná a tu dále potřebuji použít i mimo to zpracování formuláře takže něco jako:
if (isset($_POST['odeslat'])) {
$text = $_POST['text'];
}/*A tady mimo zpracování formuláře potřebuji vypsat text který odesláním toho formuláře vznikl*/ $text Je to kvůli tomu, že výpisem původního formuláře vznikne nový formulář a v tom potřebuji použít proměnnou z předešlého formuláře něco jako: 1. formulář -> v selectu mám auto a kolo a tím se vypíše druhý formulář ve kterém je select kde jsou barvy červená a zelená a po odeslání toho druhého formuláře potřebuji vypsat podle toho co uživatel vybral: auto/kolo je červené/zelené Nejde to udělat jedním formulářem... tedy tento konkrétní ano, ale v mém případě to potřebuji takto nadvakrát. |
||
| Someone Profil |
#6 · Zasláno: 5. 11. 2011, 22:35:36
Tak jsem to vyřešil, použil jsem do 2. formuláře hidden input a do něj vložil hodnotu z formuláře č.1 pak jsem jen načetl obsah inputu.
|
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0