Autor Zpráva
Someone
Dobrý den, prosím Vás jak docílím toho, aby se v tomto kódu vypsala proměnná $promenna
<?php
  echo "
    <form method='post' action=''>
      <input type='text' name='text' />
      <input type='submit' name='odeslat' value='Odeslat' />
    </form>
  ";
  if (isset($_POST['odeslat'])) {
    $promenna = "ahoj";
  }
  echo $promenna;
?>
Alphard
echo ji vypíše, nebo ne? Problém vidím v tom, že má podmíněnou definici, ale vždy se vypisuje.
Someone
Nevypíše: Notice: Undefined variable: promenna in C:\Program Files\EasyPHP-5.4alpha3\www\ProjektX\test.php on line 11
Alphard
Protože asi zrovna nebyla splněná podmínka na řádku 8 a daná proměnná neexistuje.
Someone
Asi bych měl uvést čeho se snažm doháhnout... po odeslání formuláře "odeslat" mi vznikne proměnná a tu dále potřebuji použít i mimo to zpracování formuláře takže něco jako:
if (isset($_POST['odeslat'])) {
$text = $_POST['text'];
}

/*A tady mimo zpracování formuláře potřebuji vypsat text který odesláním toho formuláře vznikl*/
$text

Je to kvůli tomu, že výpisem původního formuláře vznikne nový formulář a v tom potřebuji použít proměnnou z předešlého formuláře něco jako: 1. formulář -> v selectu mám auto a kolo a tím se vypíše druhý formulář ve kterém je select kde jsou barvy červená a zelená a po odeslání toho druhého formuláře potřebuji vypsat podle toho co uživatel vybral: auto/kolo je červené/zelené Nejde to udělat jedním formulářem... tedy tento konkrétní ano, ale v mém případě to potřebuji takto nadvakrát.
Someone
Tak jsem to vyřešil, použil jsem do 2. formuláře hidden input a do něj vložil hodnotu z formuláře č.1 pak jsem jen načetl obsah inputu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0