Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Klonomon Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 11. 2011, 23:58:02
Prosím o pomoc, virtuální server mi hlásí chybu:
Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.8.0\www\akcivypis.php on line 101 Nemůžu jí ale najít :o/. <?php $query_error = 'Došlo k chybě při zpracování SQL dotazu v databázi.'; //chybová hláška if (!IsSet($_GET['action'])) $_GET['action'] = "view"; //ještě není zinicializována proměnná $action if (!IsSet($_GET['what'])) $_GET['what'] = "new"; //ještě není zinicializována proměnná $what if (!IsSet($_GET['page'])) $_GET['page'] = 0; //ještě není zinicializována proměnná $page if ($_GET['action'] == "view"): //zobrazujeme zprávy require "config.php"; //otevřeme databázi ?> <link href="styleakce.css" rel="stylesheet" type="text/css"> <body bgcolor="#FEECC2"> <table width="600" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center"> <tr><td class="tableheading"> <?php //zobrazujeme aktuální nebo staré zprávy if($_GET['what']=="new"): echo "->> Aktuální akce:"; $sql = "datum >= NOW()"; else: echo "->> Staré, již proběhlé akce:"; $sql = "datum < NOW()"; endif; ?> <hr width="100%" size="1" color="#7D7642" noshade> </td></tr> </table> <?php $_GET['view_number'] = 15; //zprávy budou zobrazeny po ... $_GET['start'] = $_GET['page']*$_GET['view_number']; //první zpráva, která se zobrazí $message = MySQL_Query("SELECT * FROM akce WHERE $sql ORDER BY id DESC LIMIT $start,$view_number") or die($query_error); //vybíráme zprávy - seřazeno podle id //vypíšeme tabulky se zprávami while ($entry = MySQL_Fetch_Array($message)): ?> <table width="600" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center" bgcolor="#FFD982"><tr><td> <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="4" align="center" bgcolor="#FFD982"> <tr> <td class="table"> <?php $_GET['from'] = Explode("-", $entry["datum"]); //od $_GET['to'] = Explode("-", $entry["datum"]); //do echo "<span class=\"nazev\"><b>" . $entry["nazev"] . "</b></span>"; //Akce echo "<br>"; echo "<span class=\"termin\"><b>" . $entry["termin"] . "</b></span>"; //Termín echo "<br><br>"; echo "<span class=\"popis\">" . $entry["popis"] . "</span>"; //Popis echo "<br><br>"; echo "<span class=\"autor\"><i>Zapsal: " . $entry["autor"] . "</i></span>"; //Jméno ?> </td> </tr> </table> </td></tr> </table><br> <?php endwhile; ?> <table width="600" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center"> </table> <table width="600" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center"> <tr> <td align="left" class="tableheading"> </td> <td align="right" class="table"> <b>strana: <?php $page = $_GET['page']; $what = $_GET['what']; $count = $_GET['count']; $page_count = $_GET['page_count']; // odkazy na starší zprávy (u právě zobrazené zprávy se odkaz nevytvoří) $count = MySQL_Query("SELECT id FROM akce WHERE $sql") or die($query_error); // výběr zpráv $page_count = Ceil(MySQL_Num_Rows($count)/$view_number); // počet stran, na kterých se zprávy zobrazí for($i=0;$i<$page_count;$i++): echo " | "; if($page!=$i) echo '<a href="board.php?action=view&what=' . $what . '&page=' . $i . '">'; echo ($i+1); if($page!=$i) echo '</a> '; endfor; MySQL_Close(); // zavření databáze ?> |</b> </td></tr> </table> |
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 27. 11. 2011, 00:17:53
Klonomon:
Nemůžeš najít neočekávaný konec ve skriptu? K této chybě obvykle dochází, když není správně ukončený některý úsek kódu. Zkontroluj si, zda mají všechny podmínky a cykly konec. |
||
Klonomon Profil * |
#3 · Zasláno: 27. 11. 2011, 00:29:50
Davex:
Právě to jsem hledal, jsem začátečník, takže mé vědomosti jsou omezeny pouze na to, že jsem zkontroloval zda jsou na konci řádků středníky a případně pokud je dvojtečka, tak zda je ukončená nějakým příkazem. A nic jsem právě nenašel :(. Proto jsem chtěl požádat, zda by mi někdo mohl alespoň navigovat na konkrétní část scriptu. |
||
Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 27. 11. 2011, 00:47:38
Nevidím endif; pro if na 7. řádku.
Doporučuji používat {} a editor, který zobrazí párové. |
||
Klonomon Profil * |
#5 · Zasláno: 28. 11. 2011, 00:07:33
Alphard:
Děkuji, bylo to ono. |
||
Časová prodleva: 13 let