Autor Zpráva
fleury16
Profil
Zdravím potřebuji pomoc,
dělám web s databází a a chci tam malý redakční systém. Je to web, kde budou v databázi uloženy osoby a redakční systéme se tam budou přidávat další osobnosti. Problém je v tom, že nevím jak udělat to, že když přidám další osobnost, tak má přidat taky další stránku jako soubor nebo to udělat pomocí dynamických adres? Prosím o rady děkuji.
Alphard
Profil
Nevím, co přesně si mám představit pod dynamickou adresou, ale přidávat stránky raději ně.
Jednoduše vytvořte šablonu pro výpis jedné (obecné) osobnosti. Ta se pak naplní daty z databáze podle potřeby.
fleury16
Profil
* no myslel sem dynamické odkazy
Dixie
Profil
Zkátka budeš mít tohle:

http://stranka.cz/uzivatele.php?id=1

A za pomoci id=1 máš proměnnou $_GET['id'], kterou můžeš využít pro výpis dat z databáze

příklad:
$uzivatele = MySQL_Query ('SELECT * FROM users WHERE id = "'.$_GET['id'].'"');
$uzivateleArray = MySQL_Fetch_Array ($uzivatele);

echo 'jméno uživatele je'.$uzivateleArray['jmeno'];

To ti vypíše jméno uživatele z řádku, který má id shodné s id v URL...
snad jsem to vysvětlil srozumitelně
fleury16
Profil
JJ ZATÍM DÍKY MOC ZÍTRA ZKUSÍM TO A KDYŽTAK SE OZVU DÍKY
fleury16
Profil
no a z kama si bere jako data ta proměnná $_GET['id'];
Someone
Profil
Z adresy-> uzivatele.php?id=1 Ta jednička je hodnota $_GET['id']
fleury16
Profil
jj už sem na to tady došel všem díky moc za rady
Lorem
Profil *
Upřímně, v dnešní době bych doporučovala přenášet např. id spíš takto:
/150-nejnovejsi-novinka/
tedy :
/id-jmeno-clanku/
shaggy
Profil
Lorem:
v dnešní době bych doporučovala přenášet např. id spíš takto
Prečo? Ako to súvisí s "dnešnou dobou"? Je to niečo naviac, niečo lepšie?
V konečnom dôsledku bude adresa, s ktorou robí aj tak vyzerať tak, ako ju spomínajú vyššie.
Lorem
Profil *
shaggy :
Dle mého jsou zde minimálně 2 výhody :
1. Lepší kosmetický vzhled pro uživatele. Rozhodně si lépe zapamatuje www.web.cz/1/ ,než www.web.cz/index.php?page=clanek?id=1
2. Pokud do linku zakomponuje i název, tedy například www.web.cz/1-nazev-clanku/ bude to lepší i pro seo

Ale je to můj názor :)
fleury16
Profil
tak mě napište prosím nějaký delší fragment kódu jako příklad díky
Enko
Profil *
Dixie:
$uzivatele = MySQL_Query ('SELECT * FROM users WHERE id = "'.$_GET['id'].'"');
Achjo, proč tu né tolik zkušenému radíte něco takového?
fleury16
Profil
ten kod chapu jenom nechápu to co napsal SHAGGY

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0