Autor Zpráva
tom01
Ahoj, nevite nekdo jak se da zavolat zalozka na vkladane strance pres require/include?

http: //domena.cz/stranka.php#zalozka2

chtel bych to volat z index.php jako primy odkaz, no require("stranka.php#zalozka2) asi neni ten pravy postup. Zda se, ze dnes je na to jednoduchy zpusob, natolik zakladni, ze jej vsichni ovladaji a nikdo o nem nepise.. Nejake napady?
Tori
Myslíte-li kotvu, tedy skočit na místo s tímto ID nebo <a name>, tak to se přece provádí až v prohlížeči. Jak a z čeho na serveru poskládáte stránku, to s tím nesouvisí.
Pokud chcete odrolovat na nějaký prvek na stránce, aniž by URL obsahovala #něco, použijte JavaScript: (metoda element.scrollIntoView() jde na kotvu skokem, plynulý posun viz např. plynulý posuv na kotvu na stránce, scrollovaní na pozici id)
shaggy
tom01:
Zda se, ze dnes je na to jednoduchy zpusob, natolik zakladni, ze jej vsichni ovladaji
Ajax, alebo vygenerovať pri načítaní stránky.

nikdo o nem nepise
Si si istý? Píšu o tom napríklad na stackowerflow, alebo existuje aj celkom pekný návod.

require("stranka.php#zalozka2)
Toto sa samozrejme nedá.
tom01
Diky, hrabu se v tom jen par tydnu..

Tori:
odrolovat na nějaký prvek na stránce, aniž by URL obsahovala #něco, použijte JavaScript:

#neco mi v zasade nevadi, chtel bych to volat na zaklade ruznych promennych.

Obsah volam pres ?page=nejaky_obsah, pokud to ma jinou cestu, tak tam mam skript na generovani cesty (?kronika=ptakovina)...

Takze pokud chci aby se to nacetlo odrolovane, jedina rozumna a slusna cesta je JS? (tady zatim objevuju Ameriku)

shaggy:
...alebo vygenerovať pri načítaní stránky.

Jo, takze predsi jen JS?
Tori
tom01:
jedina rozumna a slusna cesta je JS?
A kdy znáte tu kotvu - ještě na serveru nebo až v prohlížeči? Resp. pokud víte, že tenhle odkaz má vždy odkazovat na kotvu #xyz, můžete mu už na serveru jednou provždy nastavit url třeba "?page=cosi#xyz". Pokud se kotva určí až podle akce uživatele (zaškrtnutý checkbox, kam přesně se kliknulo v obrázkovém odkazu apod.), tak použijte JS.
V případě "zaškrtnu checkbox a pak kliknu na odkaz" můžete ještě na té samé stránce při zaškrtnutí checkboxu změnit cíl odkazu. Pokud kotvu určíte až na serveru při generování cílové stránky, tak na konec [cílové stránky] přidejte JS, který na tu kotvu skočí/odroluje. Nevím, co přesně chcete, tak mě napadlo víc možností.
tom01
Tori:
můžete mu už na serveru jednou provždy nastavit url třeba "?page=cosi#xyz"

Jo, to by myslím stačilo. Jestli mám o tom správnou představu, tak se to uchovává v nějakém samostatném souboru?

"?page=cosi#xyz" zatím používám jenom proto abych odboural dlouhé cesty až do útrob stromu. Chci aby adresa byla krátká, čitelná, ale aby se z toho poznalo oč tam půjde. (?page=ubytovani#kempy) nebo (?page=doprava#vlaky) ... ať se tam pak dá hezky rolovat i jinam. Třeba pak zjistím, že mi to nevyhovuje a sáhnu po JS, ale zatím bych to nekomplikoval.
Tori
tom01:
?page=ubytovani#kempy
Ale počítejte s tím, že kotvu server nezjistí, ta se týká jen prohlížeče.
tom01
Tori:
To je cesta kterou jsem to chtěl řešit. Takže nic, jdu na to přes JavaScript.. Každopádně díky!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0