Autor Zpráva
kubatt
Profil
čaute mám jeden problém když spustím tento kód na otočení obrázku
  $filename = $slozka."/".$_GET["soubor"]; 
   $degrees = $_GET["otoc"]*-1; 
   $koncovka = strtolower(end(explode(".", $_GET["soubor"])));
   if($koncovka=="png")
    $source = imagecreatefrompng($filename);  //png
   elseif($koncovka=="jpg" or $koncovka=="jpeg")
    $source = imagecreatefromjpeg($filename);  //jpg    
   elseif($koncovka=="gif")
    $source = imagecreatefromgif($filename);  //jpg       
   $rotate = imagerotate($source,$degrees,0);
   imagepng($rotate,$filename);
   imagedestroy($rotate);
   header("location:?c=2&k=galerie&edit=".$_GET["edit"]);
když kód spustím poprvé tak všechno šlape ale když chci zase ten samý obrázek otočit podruhé tak spadne wamp server čím to může být nevíte?
Mastodont
Profil
Nejspíš tím posledním řádkem, v Location má být absolutní URL
kubatt
Profil
no ale proč teda to jednou jde?
Davex
Profil
kubatt:
Je nějaká chyba v error logu?
kubatt
Profil
Davex:
Error log ani neexistuje
Chro
Profil
Když je v $filename např. koncovka jpg, ukládáš soubor funkcí imagepng taktéž s koncovkou jpg?
kubatt
Profil
nevíte čím nahradit fůnkci imagerotate($source,$degrees,0); ? dík
podle mě blbne tohle
Davex
Profil
kubatt:
Ten obrázek si přepisuješ, takže může být při druhém pokusu o otevření v jiném než očekávaném formátu. Můj XAMPP to přežije a Wamp 2.0i to opravdu shodí, ale nový WampServer 2.2 už by shazovat nemělo.
kubatt
Profil
a neví někdo čím to nahradit protože sem stejnak zjistil že tato fůnkce na ic.cz nefunguje :(
Davex: ale díky ;) mám verzi 2.1
Ugo
Profil
udělej si někde jinde API, jestli je na tom IC stejně jako WZ, tak toho nebude fungovat ještě mraky, jinak alternativu rotate sem viděl někde v komentářích na php.net
kubatt
Profil
dík už to nějak jde něco sem našel a nevíte jak vynutit znovu načtení toho obrázku? aby se aktualizoval
P.S: no tak žádnou funkci která by fungovala sem nenašel jen jednu ale ta ten obrázek zničí
Ugo
Profil
ty fce v diskuzi vypadaly nadejne co sem koukal, aby to prohlizec nebral z cache zajistíš třeba unikátnim názvem, přidej za něj např. čas (obr.png?time=time())
kubatt
Profil
aha dík ale sté diskuze mi fungoval jen jeden script a jak sem psal ten to celý ten obrázek nějak rozházel a udělal tam na bocých čáry :(
Davex
Profil
Tato náhrada funkce imagerotate() by měla fungovat určitě. Jen obrázek otáčí na opačnou stranu než originální funkce, takže by se měl pro zachování kompatibility zakomentovat řádek

// $angle = -$angle;
kubatt
Profil
Davex:
Vážně funguje díky moc ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: