Autor Zpráva
KubaFibi
Profil
Dobrý den, potřebuji upravit (nebo alespoň poradit), aby jeden skript v PHP tak aby místo všech souborů a složek vypisoval jen složky (adresáře).

Zde je script:
$dir = dir("...cesta...");
while ($file = $dir->read()) {
    if ($file == "." || $file == "..") continue;
    echo $file. "<br>";
}
Taps
Profil
KubaFibi:
$dir = dir("...cesta...");
while ($file = $dir->read()) {
    if ($file == "." || $file == ".."){
if(is_dir($file)){
    echo $file. "<br>";
}
}
}
KubaFibi
Profil
děkuji za pomoc, nikde jsem to nemohl najít
Majkl578
Profil
[#2] Taps:
Co je to za nesmyslnou podmínku na 3. řádku? Ta by asi měla být znegovaná, ne? A na 4. chybí ukončovací závorka.

Nabízím jiné řešení:
foreach (new DirectoryIterator('/etc') as $x) {
    if ($x->isDir() && !$x->isDot()) echo $x->getFilename(), PHP_EOL;
}
KubaFibi
Profil
Kód od Taps jsem si upravil, protože jsem tam ty chyby také našel, ale hlavně mi šlo o tu funkci is_dir(), kterou jsem neznal. Tvůj kód vyzkouším až budu moci.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: