Autor Zpráva
lopikol
Profil
V linuxu si z "/proc/uptime" zjistím dobu puštění pc a vytvořim z ní formát ve tvaru "den,hodina,minuta,vteřina".

Potřeboval bych poradit, jak z aktuálního data a času odečíst mnou zjištěnou hodnotu?
Důvodem je to, že jsem si načel js script, který přičítá k datu po vteřině, ale musí začít od určitého data, což formát z /proc/uptime není.

Dále by mě zajímlo, jak je to s přeností? Jelikož už několikrát jsem se dočetl, že php má problém s daty (30, 31 dní -> přestupný rok ....).
YOYO
Profil
nevím, jestli správně chápu otázku

potřebuješ čas spuštění sytému v nějakém rozumném formátu předat javascriptu?

(seš si vážně jistý že z /proc/uptime lze zjistit jak dlouho běží systém?)

já bych si to oboje (čas běhu systému i aktuální čas) převedl na timestamp a odečetl a to předal javascriptu, nějak takto

<?php
$uptime = $uptime*1000; // převede na milisekundy
$startsytemu = time() - $uptime;
?>
<sript>
startSytemu = new Date(<?php echo $startsytemu ?>);
...
</script>
lopikol
Profil
YOYO:
(seš si vážně jistý že z /proc/uptime lze zjistit jak dlouho běží systém?)

JJ jsem si jist ;)

Z toho procesu si ty převedu na vteřiny minuty hodiny a dny. Jenže, bych rád používal i převední dnů na měsíce.

Jenže si vůbec nedokážu představit, jak toto řešit, když počet dnů v měsíci není konstantní + musim brát v potaz, to od kdy běží.

Script jsem na toto nenašel :/
YOYO
Profil
no, pokud nepotřebuješ s tím časem pracovat jinde, než v tom javascriptu, tak ti stačí to předat jako timestamp (viz můj příklad) a pak už to zpracovávat tím js u klienta,..
javascriptové metody startSystemu.getSeconds(); startSystemu.getMonth() atd. pak už fungují dobře
viz http://www.jakpsatweb.cz/javascript/objekt-date.html

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: