Autor Zpráva
psichox
Profil
dobrý den splácal jsem toto

<?php
$relace = FOpen("../db/".$_POST['nazev']."", "w+"); 
$cist = FRead($relace, 1000);        
FClose($relace);                 
?>

 <?php
$text = "".$_POST['clanek'].""; 
$relace = FOpen("../db/".$_POST['nazev']."", "w");    
          FWrite($relace,$text);       
fclose($relace);                     
?>

 <form action="" method="post">
Nazev: <input type="text" name="nazev" /> <br />
<textarea id="clanek" name="clanek" ></textarea>
<input type="submit" value="Odeslat" />
</form>
chvilku to šlo pak začal hlásit eror princip by měl bejt že vytvoří soubor s obsahem nevíte někdo proč to nejde ?
Neznámý
Profil *
A co znamená, že to nejde?
pcmanik
Profil
psichox:
Aky error to hadze? Php funkcie sa nezapisuju tak aby mali dve pismena velke... A toto $text = "".$_POST['clanek'].""; zmen na $text = $_POST['clanek'];
psichox
Profil
píše eror jenom když tam nejsou hodnoty
Alphard
Profil
psichox:
Jaký error? Čekáte, že budeme věštit? Obvyklá chyba při práci se soubory jsou problémy s právy.

'w+' Open for reading and writing; place the file pointer at the beginning of the file and truncate the file to zero length. If the file does not exist, attempt to create it.
psichox
Profil
tady ta chyba Warning: fopen(../semi_db/): failed to open stream: Is a directory in /web/semi_admin/new_clanek.php on line 2 Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /web/semi_admin/new_clanek.php on line 3 Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /web/semi_admin/new_clanek.php on line 4 Warning: fopen(../semi_db/): failed to open stream: Is a directory in /web/semi_admin/new_clanek.php on line 9 Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in/web/semi_admin/new_clanek.php on line 10 Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /web/semi_admin/new_clanek.php on line 11 ale funkční to je píše jí to jenom když nejsou vyplněná pole
SeparateSK
Profil
A co tak nastavit zlozke kam sa to ma ukladat CHMOD na 777 ?
icover
Profil *
http://navody.c4.cz/chmod
psichox
Profil
práva na složce jsem nastavil už předtím
SeparateSK
Profil
jaaj vyriesene :D
vies error je v tom, ze ak tam nezadas nazov, tak to ma vytvorit subor, ktory sa vola iba "" (bezmena)
tak to oprav s tymto:
<?php
$subor=$_POST['nazev'];
$err=false; //ak nejake errory
if($subor=="")$err=true;
if(!$err){
    $relace = FOpen("../db/".$subor."", "w+"); 
    $cist = FRead($relace, 1000);        
    FClose($relace);     
}            
?>
 
 <?php
if(!$err){
    $text = "".$_POST['clanek'].""; 
    $relace = FOpen("../db/".$subor."", "w");    
    FWrite($relace,$text);       
    fclose($relace);      
} else echo "Napis platny nazov!!";          
?>
<form action="" method="post">
Nazev: <input type="text" name="nazev" /> <br />
<textarea id="clanek" name="clanek" ></textarea>
<input type="submit" value="Odeslat" />
</form>
psichox
Profil
a dá se ta chyba zrušit ?
SeparateSK
Profil
pozri sa hore na moj prispevok :)
psichox
Profil
jo dík
Tori
Profil
SeparateSK:
Takhle to bude hlásit "Notice: Neexistující index 'nazev'." a před odesláním formuláře i "Napis platny nazov!!". Nestačilo by jako podmínku dát if ($_POST) nebo if (isset($_POST['nazev']))?
SeparateSK
Profil
<?php
$subor=$_POST['nazev'];
$err=false; //ak nejake errory
if($subor=="")$err=true;
if(!$err){
    $relace = FOpen("../db/".$subor."", "w+"); 
    $cist = FRead($relace, 1000);        
    FClose($relace);     
}            
?>
 
 <?php
if(!$err){
    $text = "".$_POST['clanek'].""; 
    $relace = FOpen("../db/".$subor."", "w");    
    FWrite($relace,$text);       
    fclose($relace);      
} else { if($_POST[submit])echo "Napis platny nazov!!";  }      
?>
<form action="" method="post">
Nazev: <input type="text" name="nazev" /> <br />
<textarea id="clanek" name="clanek" ></textarea>
<input type="submit" value="Odeslat" name="submit"/>
</form>
Ak chceme overit ci bolo tlacitko stlacene, tak staci pridat if($_POST[submit]) a pridat k tlacitku name="submit" (kod uvedeny hore)
Tori
Profil
SeparateSK:
Ok. Ale stejně to bude hlásit tu Notice, kvůli řádku č. 2. ;-)
↓ Ad @: I to je přístup, no. Jen trochu ve stylu "když dítě křičí, dáme mu roubík". Nemusíte reagovat, to je každého věc, jak píše.
SeparateSK
Profil
ak nechceme noticie tak dame pred funkciu @ :)
alebo
<?php //riadok 2 :
if($_POST[submit])$subor=$_POST['nazev']; else $subor=""; // a sme bez noticii :)
// ...
?>
Lamicz
Profil
Undefined constant submit ;)
pcmanik
Profil
SeparateSK:
Ak nechceme notice pouzijeme isset, ziadne zavinace...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: