Autor Zpráva
Monkeys
Profil *
Ahoj

Neviem si rady mam ajaxovy subor s hodnotami ktore by sa mali odoslat do php suboru nazvaneho MailHandler a ten by mal poslat celu spravu na email ale problem je ze mi to akosi nefunguje stretol sa stym uz niekto?

mailHandlerURL:'bin/MailHandler.php',
ownerEmail:'mail@mail.com',
stripHTML:true,
smtpMailServer:'smtp.domena.sk',

PHP subor:

<?php 
    $ownerEmail = $_POST["mail@mail.com"]; 
    $headers = 'From:' . $_POST["email"]; 
    $subject = Email od' . $_POST["meno"]; 
    $messageBody = ""; 
     
     $messageBody .= '<p>Meno: ' . $_POST["meno"] . '</p>' . "\n"; 
    $messageBody .= '<br>' . "\n"; 
    $messageBody .= '<p>Email: ' . $_POST['email'] . '</p>' . "\n"; 
    $messageBody .= '<br>' . "\n"; 
    $messageBody .= '<p>Telefonne cislo: ' . $_POST['telefon'] . '</p>' . "\n"; 
    $messageBody .= '<br>' . "\n"; 
    $messageBody .= '<p>Sprava: ' . $_POST['sprava'] . '</p>' . "\n"; 
     
     if($_POST["stripHTML"] == 'true'){ 
        $messageBody = strip_tags($messageBody); 
    } 

     try{ 
        if(!mail($ownerEmail, $subject, $messageBody, $headers)){ 
            throw new Exception('mail failed'); 
        }else{ 
            echo 'mail sent'; 
        } 
    }catch(Exception $e){ 
        echo $e->getMessage() ."\n"; 
    } 
?> 

sedim pritom a neviem si uz rady.
Vdaka za pomoc :)
Tori
Profil
Na ř.4 chybí počáteční apostrof. Nemělo by na ř.2 být $ownerEmail = $_POST["ownerEmail"]; ? Ale jen tipuju, nepochopila jsem úplně, jestli ty parametry nad PHP jsou data posílaná přes POST, nebo jen nějaká nastavení v JS.
Monkeys
Profil *
Nerozumiem tejto casti kodu:
try{ 
        if(!mail($ownerEmail, $subject, $messageBody, $headers)){ 
            throw new Exception('mail failed'); 
        }else{ 
            echo 'mail sent'; 
        } 
    }catch(Exception $e){ 
        echo $e->getMessage() ."\n"; 
    } 

hadze mi to chybu na riadku kde zacina funkcia tri (syntax error { )
co vlastne vzkonava tato cast kodu?
Viem ze overuje vsetky casti emailu ale neviem napriklad co je to throw new Exception a catch(Exception $e)

vdaka
Bertram
Profil
Monkeys:
co vlastne vzkonava tato cast kodu?
Ahoj, jedná se o Vyjímky

blok try ohraničuje kód ve kterém muže dojít k vyhození vyjímky pomocí throw.
blok catch se poté postará o zpracování vyhozené vyjímky.
Monkeys
Profil *
Bertram:

vdaka nasiel som nieco na googli ale tam mi to pise ze sa jedna o vynimky z jazyka C#.
PHP ako tak viem ale s tymto som sa este nestretol (try, throw a catch) je pre mna novinka a v knihach som sa o tom ani nedocital ...
Nasiel som si tento kod lebo som myslel ze to bude nieco lepsie ako to co pouzivam doteraz ale vidim ze su stym len problemy.

Nerozumiem preco to stale hadze chybu na tom riadku kde zacina vynimka try (syntax error { )
Tori
Profil
Monkeys:
Nerozumiem preco to stale hadze chybu
Jakou chybu přesně?
Monkeys
Profil *
Tori:

Syntax error { ked spustim ten prvy kod (moj prvy prispevok) tak na 19 riadku tomu chybaju zatvorky.
Bertram
Profil
Monkeys:
Opravu od Tori viz. #2 jsi udělal?
Monkeys
Profil *
Bertram:

Ano ja som to len upravil koli diskusii ten apostrof mi vypadol ale u seba v PC to mam v poriadku. Len to stale hadze tu chybu co spominam.

Ako by to malo fungovat:
Mam Ajaxovy JS subor na kontrolu formularu ktory po vyplneni spravnosti posle hodnoty input poli do php suboru a ten by sa mal poslat na email:
Prikaldam odkaz na js aj na php subor.

Odkaz na stiahnutie
Monkeys
Profil *
Uz asi viem kde je chyba:
Jednoducho tlacitko ktore je nastylovane iba z odkazu <a hreef="" ...></a> sa neodosle co nechapem ???
Ale tlacitko typu <input type="submit" ....> sa uz odosle.

Vie mi to niekto logicky vysvetlit ?
Pritom na obydvoch je pouzity typ "submit"


<div class="buttons-wrapper"><span><input name="odosli" type="submit" class="button-1" value="Odošli formulár" /></span></div>

 <div class="buttons-wrapper"><span><a  name="odosli" href="#" class="button-1" data-type="submit"><span><span>Odošli formulár</span></span></a></span></div>
SeparateSK
Profil
<a> odosle ak s nim volas ajaxovu funkciu :) - myslim <a href="" onclick="odosliFormular()">
A ked tak vystyluj to submit aby vypadalo ako "<a>"

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0