Autor Zpráva
DoopY
Profil
Zdravim,

chcel by som sa opytať či nemáte niekto už hotový ptc systém.
Myslim tym zobrazovanie stranok počas cca 10sec.

Ak by niekto také mal, nech sa mi ozve sem do témy.

PS: Dúfam, že dobrý ľudia ešte nevymreli.
SeparateSK
Profil
ako to myslis? (includnutie 100 10kB-ajtovych scriptov ?) jasne ,ze cas za ktory sa nacitaju zavisi od 3 faktorov:
1. pocet stranok ktore chces nacitat
2. velkost tych stranok
3. rychlost internetu uzivatela,ktory je na tvojich strankach

Ved povedzme 100MB velky subor tiez nestiahnes za 1 sekundu :)
DoopY
Profil
SeparateSK:
Myslim to tak, že pokiaľ uživateľ nestravi 10 sekund na stranke nebude mu započitany počet bodovo napr 100b.
A naopak ak tam stravi 10 sekund PHP mu pripočíta 100b.
final
Profil *
stačí ti js odpočet..
SeparateSK
Profil
Na toto staci JavaScript - settimeout a ak 10 sekúnd vyprší ,tak zvolá ajax funkciu,ktorá odošle ďalšiemu php súboru informáciu, že užívateľ bol na danej stránke už 10 sekúnd a daný php súbor pripocita 100bodov
DoopY
Profil
Ak bi si bol taky dobry a dal sem kod :)
Som ešte len začiatočnik v JS a PHP tak mierne :D
SeparateSK
Profil
Toto je index.php subor
<script>
function odosli(id)
{
    var x;
    if (this.XMLHttpRequest)
        {
            x=new XMLHttpRequest();
        }
    else
        { 
            x=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        }
    x.onreadystatechange=function()
        {
            if (x.readyState==4 && x.status==200)
                {                                        
                }
        }
    x.open("GET","spracuj.php?id="+id,true);
    x.send();
}
window.onload=function(){
    setTimeout(odosli(<?php echo $_SERVER[REMOTE_ADDR]?>),10000); //to co chces ulozit zmen v odosli()
}
</script>

a spracuj.php:
<?php
$id=$_GET[id];  //tento subor zmen ako chces ty
$f=fopen("d.txt","a");
fputs($f,$id." +100 \n"); 
fclose($f); 
?>
$_SERVER[REMOTE_ADDR] = IP uzivatela
Takze ak sa stranka nacita, tak o 10 sekund odosle data suboru spracuj.php?id=NEJAKA_IP
A tento subor zapise ze NEJAKE_IP bolo na stranke 10 sekund, samozrejme uprav si to ako chces :)
namiesto odosielania ip to zmen na odosielanie id a ak chces a namiesto zapisovania do textoveho suboru to zmen na zapisovanie to DB - proste ako to chces ty
DoopY
Profil
Dik pomohlo mi to ;]
SeparateSK
Profil
nemas zac :)
DoopY
Profil
A ešte jedno by som sa chcel opytať že ako spravim stranku niečo.php?id=1 aby to bolo bezpečne
Vieš mi tiež poradiť?
SeparateSK
Profil
tvoje stranky su bezpecne aj bez https:// ,budu nebezpecne az ked tam budes mat zle scripty vyvolavajuce zle veci ako virusy

toto odosielanie medzi index.php a nieco.php prebieha v javascripte v pozadi, tak sa neni coho obavat :)

ked tak pouzivanie hashovania - sifrovania nieje zly napad -
ale toto neni nutne pre tvoj web, to by si musel byt pod utokmi hackerov a to by tvoj web musel obsahovat nejake tajne informacie...
takto to vyzera aj s sifrovanim: (neviem ci to je 100% funkcne, pisal som to len z hlavy bez testovania)
<script>
function odosli(id,zid)
{
    var x;
    if (this.XMLHttpRequest)
        {
            x=new XMLHttpRequest();
        }
    else
        { 
            x=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        }
    x.onreadystatechange=function()
        {
            if (x.readyState==4 && x.status==200)
                {                                        
                }
        }
    x.open("GET","spracuj.php?id="+id+"&s="+zid,true);
    x.send();
}
window.onload=function(){
    setTimeout(odosli(<?php echo $_SERVER[REMOTE_ADDR];?>,<?php echo md5($_SERVER[REMOTE_ADDR]);?>),10000); //to co chces ulozit zmen v odosli()
}
</script>
a spracuj.php
<?php
$id=$_GET[id];  //tento subor zmen ako chces ty
$zid=$_GET[s]; //zasifrovane id v md5 sifre
if(md5($id)==$zid){
$f=fopen("d.txt","a");
fputs($f,$id." +100 \n"); 
fclose($f); 
}
?>
toto by ti uz ani hacker neprelomil
co sa tyka ,ze by si chcel vytvorit vlastne sifrovanie,s tym ti mozem pomoct ,lebo mam uz vlastne aj v php aj v c++ vola sa jl1 a jl2 podla mojich inicialiek :)
DoopY
Profil
Nemaš skype alebo fb tam by sme pisali rychlejšie :)
www.bestsms.6f.sk je moj web ;)
SeparateSK
Profil
aj ja mam svoj web ale hanbim sa za ten nazov :D (moje meno) a zaroven za dizajn (nastastie ho vylepsuje moj vlastny php gradient script ktory generuje prechod z hocijakej farby do bielej)
a fb, skype nemam

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0