Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lucia Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 1. 2012, 18:32:53
Ahoj, mam na strance index.php toto
if(isset($_POST['test'])){ echo "Hotovo"; unset($_POST['test']); } <form action="" method="post"> <input type="text" value="" name="test"> <input type="submit" value="Odeslat"> </form> odeslu formulář a zbrazí se mi Hotovo. Ale když dám F5 tak se mi opět zobrazí Hotovo, proč? přeci jsem POST zničila, ne? Díky |
||
BuGeR Profil |
#2 · Zasláno: 6. 1. 2012, 18:37:17
Lucia:
Ano zničila. Ale ten formulář se po aktulizovaní stranky odešle znovu. Doporučuju např. po zpracování formuláře přesměrovat třeba na index.php?hotovo. A potom kontrolovat, jestli existuje $_GET["hotovo"] , jestli existuje tak např. vypsat text "Hotovo". Snad jsem to napsal pochopitelně.
|
||
johnl Profil |
Lucia:
Jak píše [#2] BuGeR - nejvhodnější je zpracování POST dát před odeslání jakéhokoliv výstupu a po zpracování, uživatele přesměrovat pomocí header(); např. na tu samou stránku takže třeba formular.php?vypis=ano (do GET je přidána položka vypis) a v kodu pak použiješ třeba toto:
<?php if($_GET["vypis"] == 'ano'){echo "hotovo";} ?> |
||
Lucia Profil * |
#4 · Zasláno: 6. 1. 2012, 18:54:11
Super, header() pomohl... Díky moc ;)
Můžu ještě takovou jednu podotázečku zde se zeptat? Někde jsem viděla, že mají na hodně dlouhých stránkách na konci odkaz <a href="???nevím co tu má být???" title="Přesune stránku nahoru">Nahoru</a>
Děkuji ještě za pomoc |
||
Magnus123 Profil |
#5 · Zasláno: 6. 1. 2012, 19:00:49
To je velmi jednoduché.
Někde nahoře mají <a name="top_stranky"></a> A na konci <a href="#top_stranky">Nahoru</a> |
||
BuGeR Profil |
#6 · Zasláno: 6. 1. 2012, 19:01:11
|
||
johnl Profil |
|||
Časová prodleva: 11 let
|
0