Autor Zpráva
rybarada
Profil
Zdravím, mám problém s php include.
Mám kód:
index.html
<html>
<head>
<title>šablona číslo 1</title>
</head>
<body>
<?php include "http://gekonciknocni.ic.cz/zkousky/menu.php" ?>

 </body>
</html>

menu.php
<html>
<head>
<title>menu</title>
</head>
<body>
něconic
</body>
</html>

Odkaz: zde

Proč se mi nevypisuje menu.php? Děkuji Adam
jenikkozak
Profil
rybarada:
1) Máš-li includovaný soubor na svém webu, neuváděj absolutní, ale relativní cestu.
2) Skript není vůbec zpracován. Má soubor, do kterého chceš ten druhý vložit, koncovku .php?
Fisak
Profil
nejsem si jistej jestli v html dokumentu můžeš psát php kódy :-) zkus přejmenovat index.html na index.php a uvidíš co ti to udělá :-)
rybarada
Profil
předělal jsem na koncovku .php a vyhodilo mi to toto:
Warning: include() [function.include]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/free/ic.cz/g/gekonciknocni/root/www/zkousky/index.php on line 6

 Warning: include(http://gekonciknocni.ic.cz/zkousky/menu.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/free/ic.cz/g/gekonciknocni/root/www/zkousky/index.php on line 6

 Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://gekonciknocni.ic.cz/zkousky/menu.php' for inclusion (include_path='/usr/share/php/smarty/libs:/usr/share/fpdf:/usr/share/php/:.') in /home/free/ic.cz/g/gekonciknocni/root/www/zkousky/index.php on line 6
jenikkozak
Profil
rybarada:
On Fisak jen přepsal část toho, co jsem uvedl já. Takže buď počkej, až přepíše i ten můj první bod, nebo si ho přečti sám.
nemeja
Profil
rybarada:
<?php include "http://gekonciknocni.ic.cz/zkousky/menu.php" ?>
Nemělo by to vypadat takto?:
<?php include("http://gekonciknocni.ic.cz/zkousky/menu.php" ); ?>
jenikkozak
Profil
nemeja:
Nemělo by to vypadat takto?:
Ta hláška neříká, že kdesi chybí závorky nebo středník.
- Include není funkce, závorky nejsou povinné. (Podobně jako u echo.)
- Ani chybějící středník před uzavíracím ?> nevyvolá varování.

Problém je jen v tom, že cesta k includovanému souboru nemůže být uvedená jako absolutní, neboť to je na většině serverů zakázáno.
nightfish_
Profil *
jenikkozak:
Problém je jen v tom, že cesta k includovanému souboru nemůže být uvedená jako absolutní, neboť to je na většině serverů zakázáno
problém není uvedení absolutní cesty (např. /home/free/ic.cz/g/gekonciknocni/root/www/zkousky/menu.php), nýbrž uvedení URL

rybarada:
řádek 6 souboru index.php změň na:
<?php include "./menu.php"; ?>
SeparateSK
Profil
rybarada:
Warning: include() [function.include]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/free/ic.cz/g/gekonciknocni/root/www/zkousky/index.php on line 6
Skús si to preložiť:
Prístup k súboru zablokovaný v konfigurácií serveru

A namiesto hentoho použi: <?php include "menu.php"?> - ako jenikkozak naznačil
Hlavne ,nech sa v URL includovaneho suboru nenachadza http://gekonciknocni.ic.cz/
rybarada
Profil
funguje, díky moc dík

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: