Autor Zpráva
Zavos
Profil
Caute,
když tahám z databaze toto:
<script>
function kontrola(testik)
{ var radia=testik.getElementsByTagName('input');
  var spravne=celkem=0;
  for (inx=0;inx<radia.length;inx++)
  { if ( radia[inx].checked)
    { if(radia[inx].value=='ok') spravne++;
      if(radia[inx].type =='radio') celkem++;
    }
  }
  alert('Máte '+ spravne +' správných odpovědí z '+celkem+'-ti');
} 
</script>

<form name="quiz">
 
<br>První otázka
<br><input type="radio" name="prvni" value="ok"> první správná odpoved
<br><input type="radio" name="prvni" value="ee"> první špatná odpoved<br>
 
<br>Druhá otázka
<br><input type="radio" name="druha" value="ee"> druhá špatná odpoved
<br><input type="radio" name="druha" value="ok"> druhá správná odpoved<br>
 
<input type="button" value="Výsledek" onclick="kontrola(this.form)"> 
 
</form>
tak mi to nefunguje, jediny co se uděla je, že se zobrazi text :-(
V php tento text vyvolame: echo "$kviz->text";

Kde je problem? (jedna se o kvizove otazky)
Diky
Str4wberry
Profil
Uvedený kód se zdá být v pořádku, takže problém bude asi jinde.
Ugo
Profil
Zavos:
tak mi to nefunguje, jediny co se uděla je, že se zobrazi text :-(
neprochází to tedy nějakým escapováním?
Zavos
Profil
A nevadi, ze to vyvolani (echo) mam dany v else?? Vyznacil jsem tučně

if ($id < 1) {
bla bla bla bla bla bla
bla bla bla bla bla bla
} else {

echo "$kviz->text";

}
?>

$kviz->text Vyvola kod co je nahore teto diskuze. Ten kod je funkcni, ale pres databazi proste nefunguje
jenikkozak
Profil
Zavos:
A nevadi, ze to vyvolani (echo) mam dany v else??
Podle toho, co je uloženo v proměnné $id.
Zavos
Profil
jenikkozak:
Tam je to OK, $id je vetsi jak 1


Tady je ukazka: http://serials4you.cz/kviz.php?id=1
jenikkozak
Profil
Zavos:
Tady je ukazka:
Z ukázky je jen patrné, že u poslední otázky máte špatně nastavené atributy value. (Jsou přehozené.) Ukázka funkční jinak je. Co tedy je vlastně za problém?
Tori
Profil
Zavos:
Máte nějak strašně přeházené HTML, blokové prvky uvnitř řádkových. Když jsem přehodila tagy formuláře takhle: <td height="639" width="599" atd..><form name="quiz"> ...obsah levého sloupce... </form></td>, tak to fungovalo. (Je to samozřejmě blbost dát půl stránky do formuláře, ale snad vás to postrčí k řešení.)
Na titulky u jednotlivých přepínačů byl použila <label>, blbě se do toho puntíku trefuje.
Zavos
Profil
Zacinam se uz v tom ztracet. v PHP je to nejak udelany, ale ve vysledku to nefunguje. Kdyz se podivam ve vysledku na zdrojak a zkopiruju tam:
OD
<script>
function kontrola(testik)
...
.
...

DO
<input type="button" value="Výsledek" onclick="kontrola(this.form)"> </form>

A vlozim ho do novyho souboru tak to funguje

Tori: To jsme si myslel ze to mam poprehazeni, a nasel jsem ten <form...> spatne, ale i tak to nejede


Uz jsme to nejak vyresil :-) zrejme byl problem jak psala Tori

Diky vsem za pomoc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: