Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Zavos Profil |
#1 · Zasláno: 13. 1. 2012, 02:46:05
Caute,
když tahám z databaze toto: <script> function kontrola(testik) { var radia=testik.getElementsByTagName('input'); var spravne=celkem=0; for (inx=0;inx<radia.length;inx++) { if ( radia[inx].checked) { if(radia[inx].value=='ok') spravne++; if(radia[inx].type =='radio') celkem++; } } alert('Máte '+ spravne +' správných odpovědí z '+celkem+'-ti'); } </script> <form name="quiz"> <br>První otázka <br><input type="radio" name="prvni" value="ok"> první správná odpoved <br><input type="radio" name="prvni" value="ee"> první špatná odpoved<br> <br>Druhá otázka <br><input type="radio" name="druha" value="ee"> druhá špatná odpoved <br><input type="radio" name="druha" value="ok"> druhá správná odpoved<br> <input type="button" value="Výsledek" onclick="kontrola(this.form)"> </form> V php tento text vyvolame: echo "$kviz->text"; Kde je problem? (jedna se o kvizove otazky) Diky |
||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 13. 1. 2012, 03:38:50
Uvedený kód se zdá být v pořádku, takže problém bude asi jinde.
|
||
Ugo Profil |
#3 · Zasláno: 13. 1. 2012, 07:49:30
Zavos:
„tak mi to nefunguje, jediny co se uděla je, že se zobrazi text :-(“ neprochází to tedy nějakým escapováním? |
||
Zavos Profil |
#4 · Zasláno: 13. 1. 2012, 12:10:19 · Upravil/a: Zavos
A nevadi, ze to vyvolani (echo) mam dany v else?? Vyznacil jsem tučně
if ($id < 1) { bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla } else { echo "$kviz->text"; } ?> $kviz->text Vyvola kod co je nahore teto diskuze. Ten kod je funkcni, ale pres databazi proste nefunguje |
||
jenikkozak Profil |
#5 · Zasláno: 13. 1. 2012, 12:15:12
Zavos:
„A nevadi, ze to vyvolani (echo) mam dany v else??“ Podle toho, co je uloženo v proměnné $id .
|
||
Zavos Profil |
#6 · Zasláno: 13. 1. 2012, 12:19:25 · Upravil/a: Zavos
|
||
jenikkozak Profil |
#7 · Zasláno: 13. 1. 2012, 12:56:48
Zavos:
„Tady je ukazka:“ Z ukázky je jen patrné, že u poslední otázky máte špatně nastavené atributy value. (Jsou přehozené.) Ukázka funkční jinak je. Co tedy je vlastně za problém? |
||
Tori Profil |
#8 · Zasláno: 13. 1. 2012, 13:07:25
Zavos:
Máte nějak strašně přeházené HTML, blokové prvky uvnitř řádkových. Když jsem přehodila tagy formuláře takhle: <td height="639" width="599" atd..><form name="quiz"> ...obsah levého sloupce... </form></td> , tak to fungovalo. (Je to samozřejmě blbost dát půl stránky do formuláře, ale snad vás to postrčí k řešení.)
Na titulky u jednotlivých přepínačů byl použila <label> , blbě se do toho puntíku trefuje.
|
||
Zavos Profil |
#9 · Zasláno: 13. 1. 2012, 13:55:16 · Upravil/a: Zavos
Zacinam se uz v tom ztracet. v PHP je to nejak udelany, ale ve vysledku to nefunguje. Kdyz se podivam ve vysledku na zdrojak a zkopiruju tam:
OD <script> function kontrola(testik) ... . ... DO <input type="button" value="Výsledek" onclick="kontrola(this.form)"> </form> A vlozim ho do novyho souboru tak to funguje Tori: To jsme si myslel ze to mam poprehazeni, a nasel jsem ten <form...> spatne, ale i tak to nejede Uz jsme to nejak vyresil :-) zrejme byl problem jak psala Tori Diky vsem za pomoc |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0