Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ivan2193 Profil |
#1 · Zasláno: 14. 1. 2012, 12:45:19
Ahojte. Mám dosť problém s vytvorením nákupného košíka. Mám to v rámci ročníkového projektu a priznám sa v PHP som totálny začiatočník a neviem si s tým dať už rady. Tak či by nebol niekto ochotný mi poslať nejaký script na jednoduchý košík.. ale prosím taký aby som ho dokázal spojazdniť aj ja (idiot :D ) .. Ďakujem Vám vopred veľmi pekne !!! moc by ste mi tým pomohli
|
||
Alphard_ Profil * |
#2 · Zasláno: 14. 1. 2012, 12:51:35
|
||
Ivan2193 Profil |
#3 · Zasláno: 14. 1. 2012, 13:13:20
A nejaký taký čo bude bez mysql ... lebo to tiež neviem použíať .. viem že by som sa nemal do toho púšťať keď to moc neviem .. ale keďže to musím spraviť iné mi neostáva .. tak ďakujem že pochopíte že som mimo z toho .. Niečo takéto som našiel normálne som si to okopíroval .. a púšťam to wampserver .. ale vyhadzuje mi to chyby ... a Neviem prečo
<?php /* subor produkty.php unikatny kod je indexom prvku v poli, dalej je nazov, popis, cena za kus, dodacia lehota (toto pole môže byť aj asociatívne, tj. jednotlivé atribúty produktu budú definované nie číslom, ale textovým reťazco. Napr. teraz pre názov použiješ $produkty["dr01"][0], v asociatívnom poli by to mohlo byť $produkty["dr01"]['nazov']) */ session_start(); $produkty["dr01"] = array("Domáci robot", "Skvelý domáci robot na miešanie cesta", "999", "24 hodín"); $produkty["dr02"] = array("Domáci robot", "Ešte lepší robot na miešanie cesta", "1999", "48 hodín"); ?> // obchod.php require_once("produkty.php"); if (count($produkty) > 0) { echo "<form action=\"pridaj_do_kosika.php\" method=\"post\">\n"; foreach ($produkty as $key=>$value) { echo " <label> ".$value[0]." - ".$value[1]." (".$value[2]." Sk za ks), dodacia lehota: ".$value[3].". Vložiť do košíka <input type=\"text\" name=\"produkt[".$key."]\" value=\"1\"> ks </label> "; } echo " <input type=\"submit\" value=\"Vložiť do košíka\"> </form> "; } else { echo "V ponuke zatiaľ nie sú žiadne produkty!"; } // pridaj_do_kosika.php require_once("produkty.php"); if (count($produkty) > 0) { if (isset($_POST['produkt']) && count($_POST['produkt']) > 0) { foreach ($_POST['produkt'] as $key=>$value) { if (ereg("^[1-9][0-9]*$", $value)) { $key = trim(htmlspecialchars(strip_tags($key))); foreach ($produkty as $pkey=>$pvalue) { if ($pkey == $key) { $_SESSION['produkt'][$pkey] = $value; } } } } } else { echo "Chyba, nevybrali ste ani jeden produkt do košíka!"; } } else { echo "V ponuke zatiaľ nie sú žiadne produkty!"; } // vypis.php require_once("produkty.php"); if (isset($_SESSION['produkt']) && count($_SESSION['produkt']) > 0) { echo " <table> <caption>Obsah vášho košíka: </caption> <tr> <th>Produkt</th> <th>Cena za 1 ks</th> <th>Počet ks</th> <th>Cena celkom</th> <th>Odstránenie</th> </tr> "; $cena_celkom = 0; foreach ($_SESSION['produkt'] as $key=>$value) { $cena_celkom = $cena_celkom + ($produkty[$key][2]*$value); echo " <tr> <td>".$produkty[$key][0]."</td> <td>".$produkty[$key][2]."</td> <td>".$value."</td> <td>".($produkty[$key][2]*$value)."</td> <td><a href=\"vymaz_produkt.php?id=".$key."\">Vymazať</a></td> </tr> "; } echo " <tr> <td colspan=\"3\">Celková cena nákupu: </td> <td>".$cena_celkom."</td> </tr> <table> "; } else { echo "Váš nákupný košík je prázdny!"; } // vymaz_produkt.php require_once("produkty.php"); if (isset($_SESSION['produkt']) && count($_SESSION['produkt']) > 0) { $vymazany = false; if (isset($_GET['id']) && trim(strip_tags($_GET['id'])) != ''){ foreach($produkty as $key => $value){ if($key == $_GET['id']){ unset($_SESSION['produkt'][$key]); $vymazany = true; } } } if ($vymazany){ echo "<p>Produkt vymazaný!</p>"; } else { echo "<p>Daný produkt sa v košíku nenachádza!</p>"; } } else { echo "Váš nákupný košík je prázdny!"; } |
||
Ivan2193 Profil |
#4 · Zasláno: 15. 1. 2012, 20:16:25
prosím potreboval by som s tým moc pomôcť ! :-/
|
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 15. 1. 2012, 20:21:54
Ta databáze je tam jen pro získání detailů o produktech, vy můžete v [#3] přímo volat pole $produkty. Celý nákupní košík je založený na sessions.
|
||
Ivan2193 Profil |
už mi to funguje .. len neviem ako spraviť to že keď mám vypísané v súbore produkty.php všetky produkty tak aby mi och v obchod.php nevypísalo všetky len ten daný produkt ktorý budem potrebovať pre danú stránku. napr: produkty.php = tenisky1, tenisky2, tenisky3 .... a mám stránku s teniskami 2 tak potrebujem aby vybralo z toho len tenisky 2 a len tie pri danej stránke vložilo do košíka. atď atď na ďalších.. ak by ste vedeli niekto upraviť na takú podobu ten script tak vás moc o to prosím budem vám moc vďačný keby mi ho sem hodíte. Ďakujem
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Ivan2193 Profil |
#7 · Zasláno: 19. 1. 2012, 19:36:38
Neporadí mi s tým nikto ??
|
||
Časová prodleva: 11 let
|