Autor Zpráva
Pavel001
Profil *
Zdravím, potřeboval bych řešení k mému problému

potřebuju vypsat položky z databáze (mysql) podle čísel id která jsou uložena v poli.
vim, že by to šlo udělat cyklem, ale přijde mi to neprakticky tím bych poslal třeba stovky SQL dotazů.

příklad:
v poli $seznam_id je 10 položek určující id

a z databáze potřebuju vybrat právě těch deset položek.

děkuji za odpovědi.
Bertram
Profil
Ahoj,můžeš to vyřešit jedním dotazem, který si poskládáš tím, že jako podminku použiješ ono pole.
mysqli_query("SELECT * FROM tabulka WHERE id  IN   ('" . implode("', '", $seznam_id) . "')";
edit: v tomto případě asi bez těch apostrofů, ale pokud by šlo o string, tak by tam zase být musely.
Pavel001
Profil *
Bertram:
díky, už jsem to vyřešil a došel jsem k víceméně stejnému závěru, ten tvůj je ještě o chlup lepší :) tou funkci implode jsem to rozděloval ' OR '

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: