Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Merllyn Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 1. 2012, 14:30:35
Zdravím,
mám takovej php kod <pre>$menu = array( 'home' => 'Home', 'kontakty' => 'Kontakty', )</pre> a potřeboval bych poradit, jestli jde přidat další položka do toho pole něco jako tohle <pre>$menu = array( 'home' => 'Home' => 'Domů', 'kontakty' => 'Kontakty' => 'Napište nám', )</pre> nebo se to dělá jinak, jde to vůbec? Děkuji |
||
Medvídek Profil |
Merllyn:
Do pole můžeš vložit další pole, třeba: $menu = array('home'=> array('Home','Domů'))); $menu['home'][]="Home"; $menu['home'][]="Domů"; |
||
Merllyn Profil * |
#3 · Zasláno: 26. 1. 2012, 14:57:57
Děkuji Vám, poradil by jste mi prosím v tom prvním názorném příkladu jak bych to mohl vypsat? Nějak mi to moc nejde, asi jsem na to už moc starej :-( Děkuji
$menu = array('home'=> array('Home','Domů')); foreach($menu as $url => $nazev as $url => $title){ echo '<a href="'.$url.'" title="'.$title.'">"'.$nazev.'"</a>'; } |
||
Alutom Profil |
#4 · Zasláno: 26. 1. 2012, 16:11:54
Merllyn:
Jelikož máte v poli jako hodnotu uložené pole, musíte s ním tak pracovat. „Mnohonásobný“ foreach, jak jste ho napsal, neexistuje, jedině že byste do jednoho cyklu foreach vložil další, což je ovšem v tomto případě zbytečné. Stačí, když to upravíte následujícím způsobem: $menu = array('home'=> array('Home','Domů')); foreach($menu as $url => $data) { echo '<a href="'.$url.'" title="'.$data[1].'">"'.$data[0].'"</a>'; } V prvním (a zde zatím jediném) cyklu bude $data[0] obsahovat 'Home', zatímco $data[1] bude obsahovat 'Domů'. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0