Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
David P Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 1. 2012, 19:03:19
Dobrý den,
mám soubor "config.php" a zde mám definovanou proměnou jazyk. ( "$jazyk = "CZ"; ) poté mám soubor "index.php" do něho pomocí require vkládám soubor "config.php" ("require 'Include/config.php';") a v indexu poté s pracuji s proměnou jazyk ("if($jazyk=="CZ"){..}") Toto jsem importoval do Netbeans jako projekt, ale netbeans mi v indexu hlásí, že proměná jazyk je nedefinovaná - nebere ten require z nějakého důvodu. Říkal jsem si, že to bude chyba Netbeansu, ale PhpStrom mi dělá to samé, takže chyba asi bude někde u mě. Nevíte čím by to mohlo být ? Operační Systém je Mac OS X Lion. Děkuji za každou pomoc. |
||
Spectator Profil |
proč:
>>>"<<<$jazyk = "CZ"; a proč: >>>"<<<if($jazyk=="CZ"){..}>>>"<<< Je to jen zvýraznění pro nás nebo je to v kódu? |
||
David P Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 1. 2012, 19:17:57
Je to jen pro zvýraznění zde, nechtěl jsem to dávat jako kód přišlo mi to zbytečné, možná chyba?
PHP kód je bez problému a funguje. Jen IDE se nechytne :-( |
||
David P Profil * |
#4 · Zasláno: 29. 1. 2012, 15:46:03
Nikdo neví ? :-(
|
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 29. 1. 2012, 16:11:56
A když to spustíte, tak ji PHP vidí?
|
||
David P Profil * |
#6 · Zasláno: 29. 1. 2012, 17:10:23
Ano, projekt funguje naprosto normálně :-(.
pokud v configu přehazuju proměnou tak podle toho funguje podmínka v indexu. vše bez problému kromě IDE :-( |
||
koudi Profil |
#7 · Zasláno: 29. 1. 2012, 17:53:10
Obávám se, že takhle to nepůjde. Pokud vím, tak IDE skenují především třídy a globální funkce ve všech souborech, ale nevyhodnocují volání funkcí (jako třeba právě include).
|
||
David P Profil * |
#8 · Zasláno: 29. 1. 2012, 18:25:06 · Upravil/a: David P
To je přece nesmysl ? Aspoň názvy proměnných by to napovídat mělo, ne ? Nebo od toho opravdu čekám něco co to neumí ? K čemu to pak je ?
Tak proměnné to napovídá, tak asi je chyba jen v tom že čekám něco co to neumí :-( |
||
joe Profil |
David P:
Píšeš, že nenapovídá, pak že napovídá, mně to tedy globální proměnné nenapovídá. Pokud si ale v souboru config.php definuješ třídu, například class Test { public myParam = "value"; } tak ti ji to v souboru index.php napoví. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0