Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Keeehi Profil |
#1 · Zasláno: 29. 1. 2012, 00:31:33
Ahoj,
chtěl bych znát Váš názor jaký byste zvolili formát dat při komunikaci dvou scriptů na dvou různých servrech. Napadá mě několik způsobů a nevím, jaký si vybrat ani mě nenapadá kritérium, podle kterého se rozhodovat. json_encode() a json_decode() serialize() a unserialize() xml formát csv formát Veškerá iniciativa vychází z jednoho scriptu. Ten se buď ptá na nějaká data (druhý script mu má předat data z DB, rozsah: několik sloupců a pár řádků), a nebo mu oznamuje nějaký svůj stav (už jsem dokončil úlohu 256 tak si to zaznamenej do databáze) a chce se dozvědět, zda se mu to povedlo či nastal nějaký problém. První případ, že se ptá na data je poměrně častý (interval cca. 5sekund) a odpověď je však většinou prázdná, neboli žádná nová data k předání. Druhý případ, informace o stavu, je spíše občasná (cca. 5x za den). Takže co byste zvolili Vy? |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 29. 1. 2012, 00:49:58
Už delší dobu používám všude primárně JSON. Jediný problém, na který jsem narazil byl při předávání textu v jiném kódování, ale fixnutí do utf-8 to vyřešilo.
Obecně je to docela implementační detail (jaká funkce výsledné pole nebo datový objekt ve finále transformuje), není problém dát do url volitelný parametr v jakém formátu mají být data vrácena. Své důvody bych shrnul asi takhle: • json může přijímat i javascript • nepřenáší se zbytečný bordel jako v případě xml • nativní podpora v php • je to známý formát • nejsem omezen na tabulková data Čitelnou verzi nepotřebuji, pokud je třeba testovat, zajistí to jiná metoda určená v url. |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 29. 1. 2012, 00:53:31
Už několik let používám výhradně utf-8 abych v tom pak neměl bordel a neměl půlku takovou a půlku makovou. Takže s kódováním nebudu mít problémy.
Jinak děkuji za názor. Také tíhnu k JSONu. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0