Autor Zpráva
PrejAndilek
Profil
Zdravím mám takový problém mám udělanou editaci fotek a editace mi nefunguje a nevím proč pomožte mi prosím někdo.

<?php
if($_SESSION['users'] != ""){
echo "Nahrát fotky";
?>
<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data"
name="uploadImage" id="uploadImage">
<p>
  <label for="image">Výběr fotky:</label>
  <input type="file" name="logo" id="image" />
  <label for="image">Popis fotky:</label>
  <input type="text" name="popis" /> 
  <input type="submit" name="upload" id="upload" value="Nahrát" />
</p>
</form>
<?php
if(isset($_POST['upload'])){
    if($_FILES["logo"]['type'] == 'image/jpeg' OR $_FILES["logo"]['type'] == 'image/gif' OR $_FILES["logo"]['type'] == 'image/png') {
        $adresar = "fotky/";
        $nazev_souboru = $_FILES['logo']['tmp_name'];
        $cil = $adresar.$_FILES["logo"]['name'];
        umask(0);
        move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil)or die("Přenášený obrázek nelze zkopírovat. <a href=\"history.go(-1);\">Zpět</a><br />");
        $novy_nazev = $adresar.time().".jpg";
        rename($cil, $novy_nazev );
        chmod($novy_nazev, 0777);
mysql_query("INSERT INTO fotky (url, popis) VALUES ('".$novy_nazev."', '".$_POST['popis']."')");
        echo "Upload proběhl úspěšně";
    }  else  {
        echo "Podporované typy obrázku jsou: JPG, GIF a PNG"; }
        }
  }
$fotky = mysql_query("SELECT * FROM fotky");
echo '<table border="0" style="text-align:center;">';
while($vypis = mysql_fetch_array($fotky)){
echo '<tr><td><a target="_blank" href="'.$vypis['url'].'"><img border="0" width="200" height="200" src="'.$vypis['url'].'"></a></td></tr>';
echo '<tr><td>' . ($_GET['akce'] == "upravit" ? "<form method=\"post\"><textarea name=\"popis\">".$vypis['popis']."</textarea><inpu type=\"submit\" name=\"upravit\" value=\"Upravit\"></form>" : $vypis['popis']) . ' ' . ($_SESSION['users'] != "" ? '[<a href="?p=Obrazky&akce=upravit&id='.$vypis['id'].'">upravit</a>][<a href="?p=Obrazky&akce=smazat&id='.$vypis['id'].'&url='.$vypis['url'].'">smazat</a>]' : '') . '</td></tr>';
}
echo '</table>';
if($_GET['akce'] == "smazat"){ mysql_query("DELETE FROM fotky WHERE id = '".$_GET['id']."'"); 
@unlink($_GET['url']);
}
if(isset($REQUEST['upravit'])){
$upravit = mysql_query("UPDATE fotky SET uprav ".$_POST['popis']."' WHERE id = '".$_GET['id']."'");
}
?>
JaySee
Profil
Napádá mě, jestli se nepíše $_REQUEST místo $REQUEST .. a jestli by nebylo lepší ty hodnoty nedosazovat přímo, ale přidat tam nějaké ošetření (nějako jako addslashes a taky ověřit, jestli vůbec existují... ale to je OT)
PrejAndilek
Profil
JaySee:
To udělat neumím co píšeš a zkusil sem to přepsat na $_REQUEST a nic se nestalo pořád to je stejný
JaySee
Profil
už to vidím... ty tam máš if(isset($_REQUEST['upravit'])) ale tím se ptáš, jestli existuje $upravit a má případně nějakou hodnotu.. ale tebe zajímá jestli $akce má hodnotu upravit.. takžeif(isset($_REQUEST['akce']) && $_REQUEST["akce"] == "upravit"){
PrejAndilek
Profil
Dík ale ještě tam pořád něco musím mít špatně protože když kliknu na upravit zapíšu úpravu textu a kliknu zase na upravit tak mi to znovu načte upravpvací texter s původním textem a neupraví se to.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: