Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
wakawaka Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 2. 2012, 11:06:52
Dobrý den, mám teď celkem 45 řádku v tabulce, které vypisuji, nýbrž teď bych chtěl aby prvních 3 byly podbarveny třeba zeleně. Jak toho lze jednoduše docílit? Děkuji všem za odpovědi.
|
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 5. 2. 2012, 11:10:08
Ve FAQ je obarvení sudých a lichých řádků. Tady to bude podobné. Jednoduchá podmínka která v závislosti na pořadí řádku zvolí barvu.
|
||
Radek9 Profil |
#3 · Zasláno: 5. 2. 2012, 11:10:13
wakawaka:
Přičítat do nějaké proměnné jedničku a dokud bude menší než 3, tak přidávat na řádek třídu. |
||
wakawaka Profil * |
#4 · Zasláno: 5. 2. 2012, 11:16:24
Já už právě používám
<tr class=\"".(++$m % 2 ? "licha" : "suda")."\"> tak tím se to asi celé komplikuje, né?
|
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 5. 2. 2012, 11:20:46
Nekomplikuje, podmínky lze zanořovat. Nebo se vzdát ternárního operátoru a použít elseif.
|
||
Giga Profil * |
#6 · Zasláno: 5. 2. 2012, 11:24:28
Ja by som to napísal nejak takto :
If ( licha ) $klas = "licha" else $klas = "suda" endif if ( prve tri ) $klas = "zelena" endif echo "<tr class=\"$klas\">" |
||
Str4wberry Profil |
Také lze tu další podmínku přidat za tu stávající a zkrátka přidávat další třídu.
Nebo rovnou použít CSS (od Exploreru 7): tr:first-child, tr:first-child+tr, tr:first-child+tr+tr {} |
||
wakawaka Profil * |
#8 · Zasláno: 5. 2. 2012, 11:48:54 · Upravil/a: wakawaka
Nějak mi to všelijak blbne:
if($celkem < "3"){ echo "<tr class=\"obarvit\">"; } else { echo "<tr class=\"neobarvit\">"; } Str4wberry: Lze to udělat jen pro jednu třídu? Např #obarveno tr:first-child, tr:first-child+tr, tr:first-child+tr+tr {background-color: #C8FEC0} <tr class="obarveno"> tohle mi nejak sviti vše okolo i |
||
panther Profil |
wakawaka:
máš špatně selektor. Řkáš, „aplikuj styl na první řádek tabulky v elementu s id=obarveno a na druhý a třetí řádek ve všech tabulkách“.
Dále pak máš asi zmatek v interakci HTML a CSS. „#“ v CSS je id v HTML, „.“ je class .
Dále pak máš asi zmatek v různých zápisech různého: #obarveno tr vs. tr#obarevno (potažmo pouze #obarveno)
„ted mi to funguje když mám víc jak 3 tak se obarvi vše, když mám míň jak 3 tak se nic neobarví...“ přesně to ale píšeš v té podmínce. |
||
wakawaka Profil * |
#10 · Zasláno: 5. 2. 2012, 12:35:20
Jak to tedy má být správně? Když použiji tedy class
.obarveno tr:first-child, tr:first-child+tr, tr:first-child+tr+tr {background-color: #C8FEC0} |
||
panther Profil |
#11 · Zasláno: 5. 2. 2012, 12:36:49
wakawaka:
přečti si znovu (v klidu a pořádně), co jsem napsal v [#9]. V tom zápisu máš stále dvě chyby (id/class sis už opravil). |
||
wakawaka Profil * |
#12 · Zasláno: 5. 2. 2012, 12:42:30
.obarveno tr:first-child, .obarveno tr:first-child+tr, .obarveno tr:first-child+tr+tr {background-color: #C8FEC0} teď se neobarvý nic...jinak už fakt nevím |
||
Str4wberry Profil |
#13 · Zasláno: 5. 2. 2012, 12:54:43
Chceš-li dosáhnout zmíněného, dej tu třídu
obarveno té tabulce (<table class=obarveno> ).
|
||
wakawaka Profil * |
#14 · Zasláno: 5. 2. 2012, 13:02:05
Tak jak tak koukam tak to nějak stejně budu muset vyřešit přes tu podmínku... protože to chci mit dynamický takež někde bude třeba 12 obarvených
|
||
Radek9 Profil |
#15 · Zasláno: 5. 2. 2012, 19:18:48
wakawaka:
Pokud tam máš tohle (++$m % 2 ? "licha" : "suda") , tak to není nic těžkého:
(++$m<=3?"prvni":($m%2?"licha":"suda")) |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0