Autor Zpráva
wakawaka
Profil *
Dobrý den, mám teď celkem 45 řádku v tabulce, které vypisuji, nýbrž teď bych chtěl aby prvních 3 byly podbarveny třeba zeleně. Jak toho lze jednoduše docílit? Děkuji všem za odpovědi.
Alphard
Profil
Ve FAQ je obarvení sudých a lichých řádků. Tady to bude podobné. Jednoduchá podmínka která v závislosti na pořadí řádku zvolí barvu.
Radek9
Profil
wakawaka:
Přičítat do nějaké proměnné jedničku a dokud bude menší než 3, tak přidávat na řádek třídu.
wakawaka
Profil *
Já už právě používám <tr class=\"".(++$m % 2 ? "licha" : "suda")."\"> tak tím se to asi celé komplikuje, né?
Alphard
Profil
Nekomplikuje, podmínky lze zanořovat. Nebo se vzdát ternárního operátoru a použít elseif.
Giga
Profil *
Ja by som to napísal nejak takto :

If ( licha )
$klas = "licha"
else
$klas = "suda"
endif

if ( prve tri )
$klas = "zelena"
endif

echo "<tr class=\"$klas\">"
Str4wberry
Profil
Také lze tu další podmínku přidat za tu stávající a zkrátka přidávat další třídu.

Nebo rovnou použít CSS (od Exploreru 7):
tr:first-child, tr:first-child+tr, tr:first-child+tr+tr  {}
wakawaka
Profil *
Nějak mi to všelijak blbne:
  if($celkem < "3"){
  echo "<tr class=\"obarvit\">";
      } else {
      echo "<tr class=\"neobarvit\">";
      }    
ted mi to funguje když mám víc jak 3 tak se obarvi vše, když mám míň jak 3 tak se nic neobarví...


Str4wberry:
Lze to udělat jen pro jednu třídu?
Např
#obarveno tr:first-child, tr:first-child+tr, tr:first-child+tr+tr  {background-color: #C8FEC0}
 <tr class="obarveno">

tohle mi nejak sviti vše okolo i
panther
Profil
wakawaka:
máš špatně selektor.

Řkáš, „aplikuj styl na první řádek tabulky v elementu s id=obarveno a na druhý a třetí řádek ve všech tabulkách“.

Dále pak máš asi zmatek v interakci HTML a CSS. „#“ v CSS je id v HTML, „.“ je class.
Dále pak máš asi zmatek v různých zápisech různého:
#obarveno tr vs. tr#obarevno (potažmo pouze #obarveno)

ted mi to funguje když mám víc jak 3 tak se obarvi vše, když mám míň jak 3 tak se nic neobarví...
přesně to ale píšeš v té podmínce.
wakawaka
Profil *
Jak to tedy má být správně? Když použiji tedy class
.obarveno tr:first-child, tr:first-child+tr, tr:first-child+tr+tr  {background-color: #C8FEC0}
panther
Profil
wakawaka:
přečti si znovu (v klidu a pořádně), co jsem napsal v [#9]. V tom zápisu máš stále dvě chyby (id/class sis už opravil).
wakawaka
Profil *
.obarveno tr:first-child, .obarveno tr:first-child+tr, .obarveno tr:first-child+tr+tr  {background-color: #C8FEC0}

teď se neobarvý nic...jinak už fakt nevím
Str4wberry
Profil
Chceš-li dosáhnout zmíněného, dej tu třídu obarveno té tabulce (<table class=obarveno>).
wakawaka
Profil *
Tak jak tak koukam tak to nějak stejně budu muset vyřešit přes tu podmínku... protože to chci mit dynamický takež někde bude třeba 12 obarvených
Radek9
Profil
wakawaka:
Pokud tam máš tohle (++$m % 2 ? "licha" : "suda"), tak to není nic těžkého:
(++$m<=3?"prvni":($m%2?"licha":"suda"))

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: