Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lukas_K Profil |
Zdravím vás,
mám doménu http://metallica-fanstranky.cz/, kde mám na úvodní stránce novinky přidávané z databáze... Na této úvodní stránce je 8 novinek, zbytek se má ukládat do archívu (odkaz dole)... Zatím to mám ale udělané neefektivně... Každá novinka má ID (u mě je nejmenší ID 100, jelikož jsem předtím prováděl pokusy a nejde mi vyresetovat auto_increment, ale to neva)... Jelikož chci teda na úvodní stránku jen 8 novinek, mám v kodu SQL příkaz $ucty=mysql_query("SELECT * FROM novinky WHERE ID>=101 ORDER BY ID DESC"); tedy novinky s id větším jak 101 se uloží na uvodní stránku, novinky s ID 100 se tedy uloží do archívu (na stránce, kde mám archív je příkaz $ucty=mysql_query("SELECT * FROM novinky WHERE ID<=100 ORDER BY ID DESC"); ... Je to ale neefektivní, jelikož až budu na úvodní stránku přidávat další novinku, budu muset přepsat příkaz na $ucty=mysql_query("SELECT * FROM novinky WHERE ID>=102 ORDER BY ID DESC"); a na stránce s archívem na $ucty=mysql_query("SELECT * FROM novinky WHERE ID<=101 ORDER BY ID DESC"); ... Potřeboval bych teda něco, aby se to nevypisovalo podle ID , ale aby to spočítalo posledních 8 novinek na uvodní stránku a zbytek do archívu... zkoušel jsem to přes COUNT, ale nefungovalo mi to...
|
||
BuGeR Profil |
#2 · Zasláno: 7. 2. 2012, 20:48:31
Zkus
SELECT * FROM novinky WHERE 1 ORDER BY id DESC LIMIT 8
|
||
Keeehi Profil |
BuGeR:
Bez toho where. Je to zbytečné, pokud je to vždycky pravda. SELECT * FROM novinky ORDER BY id DESC LIMIT 8 Jinak vyresetování autoincrementu zařídí TRUNCATE TABLE xxxxx
|
||
Lukas_K Profil |
Keeehi: BuGeR: Děkuji moc, teď už jen potřebuji nějaký příkaz na stránku, kde mám ten archív, nějaký příkaz jako že archiv novinek je odpadkový koš, do kterého putují vyřazené novinky z úvodní strany....
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0