Autor Zpráva
csrlive
Profil
Zdravím,

mám webové stránky napsané v html. Dále mám několik tisíc jmen v excelovském sešitě. Jsou tam rozděleny podle písmen, takže to znamená, že na prvním listě jsou jména začínající na A, na druhém na B atd. Potřeboval bych udělat to, abych na stránky dal nějaký php skript, který by zobrazoval tyto jména. Našel jsem skript na internetu, ale ten mi házel chybu. Můžete mi poradit?
HajekJirka
Profil
csrlive:
Našel jsem skript na internetu, ale ten mi házel chybu.
Tak nám napiš jakou chybu ten script házel a třeba Ti poradíme.
csrlive
Profil
HajekJirka:
Dělal jsem to podle tohoto. http://www.tvorba-webu.cz/php/mysql.php

Hází mi to tohle. Parse error: parse error in c:\apache\htdocs\index.php on line 66

Na 66 řádku je tohle...$tabulka=mysql_query(CREATE TABLE `$tb` (`$sloupec1` VARCHAR (20) NOT NULL,`$sloupec2` VARCHAR (40) NOT NULL)), $spojeni);
Tori
Profil
mysql_query("CREATE TABLE `$tb` (`$sloupec1` VARCHAR (20) NOT NULL,`$sloupec2` VARCHAR (40) NOT NULL)"), $spojeni);
csrlive
Profil
Podařilo se mi to rozchodit, ale chtěl bych ještě udělat to, že by u tabulky nebyl ten rámeček a lichý a sudý řádek by byl odlišen jinou barvou, to už jde ale mimo mne.

<?
$spojeni=mysql_connect("xxxxxxxxx","xxxxxxxxxxxxxx","xxxxxxxxx");
$co="SELECT * FROM ajmeno";
$navrat=mysql_db_query("ic_hledamepredky", $co, $spojeni);
echo("<table border=\"1\">");
for ($i=0;$i<mysql_num_fields($navrat); $i++){
echo("<td><strong>".mysql_field_name($navrat, $i)."</strong></td>");
}
while (list($Prijmeni, $Lokalita, $Obec, $Kontakt) = mysql_fetch_row($navrat)){
echo("<tr><td>$Prijmeni</td><td>$Lokalita</td><td>$Obec</td><td>$Kontakt</td></tr>");
}
echo("</table>");
?>
HajekJirka
Profil
csrlive:
že by u tabulky nebyl ten rámeček
Řádek 5: Odstraň border=\"1\"

lichý a sudý řádek by byl odlišen jinou barvou
Viz. FAQ
csrlive
Profil
HajekJirka:
Rámeček jsem odstranil, ale ten lichý a sudý řádek moc nechápu..nemohl bys mi to polopatě napsat? děkuju
csrlive
Profil
HajekJirka:
Stále to nefunguje, ten zápis z FAQ mám napsat celý nebo jen část? objevilo by se to vlastně dvakrát v kódu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: