Autor Zpráva
majo80
Profil *
Zdravím.
Prešiel som na nový hosting kde má problém s odovzdávaním parametrov. Napr. v prehliadači otvorím stránku:

www.nieco.sk/subor.php?hodnota=blabla

ale zobrazí sa mi iba prázdna stránka.

Súbor subor.php obsahuje iba:

<?echo $hodnota;?>

Možno je problém niekde v nastaveniach PHP, ale nie som si istý. Môžete mi poradiť?

Majo
Someone
Profil
echo $_GET['hodnota']; //mělo by vypsat blabla
majo80
Profil *
To som skúšal. Ide o to, že potrebujem v tom parametre odovzdať názov obrázku a ten následne spracovať týmto skriptom:

$filename = $_GET['filename'];         //echo "V ".$filename;
// The file
$test = substr($filename, -4, 1);
if ($test==".") {$koncovka = substr($filename, -4);}
else {$koncovka = substr($filename, -5);}

// Set a maximum height and width

$width = $roz1;
$height = $roz2;

// Content type
if ($koncovka==".gif"){header('Content-type: image/gif');}else{}
if ($koncovka==".jpg"){header('Content-type: image/jpeg');}else{}
if ($koncovka==".jpeg"){header('Content-type: image/jpeg');}else{}
if ($koncovka==".png"){header('Content-type: image/png');}else{}

// Get new dimensions
list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($filename);

$ratio_orig = $width_orig/$height_orig;

if ($width/$height > $ratio_orig) {
   $width = $height*$ratio_orig;
} else {
   $height = $width/$ratio_orig;
}

// Resample
$image_p = imagecreatetruecolor($width, $height);
if ($koncovka==".jpg"){$image = imagecreatefromjpeg($filename);}else{}
if ($koncovka==".jpeg"){$image = imagecreatefromjpeg($filename);}else{}
if ($koncovka==".gif"){$image = imagecreatefromgif($filename);}else{}
if ($koncovka==".png"){$image = imagecreatefrompng($filename);}else{}
imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig);

// Output
if ($koncovka==".jpg"){imagejpeg($image_p, null, 100);}else{}
if ($koncovka==".jpeg"){imagejpeg($image_p, null, 100);}else{}
if ($koncovka==".gif"){imagegif($image_p, null, 100);}else{}
if ($koncovka==".png"){imagepng($image_p, null, 100);}else{}

Ale vypíše to chybu: Obrázok ... sa nedá zobraziť, pretože obsahuje chyby.
majo80
Profil *
Tak som to spojazdnil aj pomocou echo $_GET['hodnota'];

Ale stále by som potreboval aby mi web prenášal premenné bez použitia $_GET - prečo to na jednom hostingu fungovalo a na druhom nie? Myslím že je to len niekde v nastaveniach ale neviem kde.
Again
Profil *
Chyba je v register_globals, což je nastavení v php ini na straně hostingu. V prvním případě bylo zapnuté, proto šlo hodnoty předávat bez globálních proměn, což je docela vysoké bezpečnostní riziko. Na druhém je vypnuté, proto musíte hodnoty předávat jenom pomocí $_GET. Doporučuji si něco o register_globals přečíst zde ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: